Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Ολα τα «μέσα» θα χρησιμοποιήσει ο Ομπάμα

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Είναι πιθανό να υπάρξουν στο κοντινό μέλλον συνομιλίες με τις ΗΠΑ για διάφορα θέματα», τόνισε ο Ιρανός Πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση σύμφωνα με το πρακτορείο «Irna», πιθανώς λαμβάνοντας ως δεδομένο τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές.

Ισως και όχι... Τους επόμενους μήνες «θα συμβούν ορισμένα πράγματα» τόνισε ο Αχμαντινετζάντ και καμιά δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να αγνοήσει το Ιράν. «Οποιο και αν είναι το πολιτικό κόμμα που θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να το θυμάται αυτό», κατέληξε ο Αχμαντινετζάντ.

Πάντως, ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε ένα ακόμη δείγμα γραφής δηλώνοντας ότι είναι θέμα ζωτικού συμφέροντος για τις ΗΠΑ να μην επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να ασκήσει πιέσεις στην Τεχεράνη. «Θα χρησιμοποιήσω όλα τα στοιχεία της αμερικανικής ισχύος για να ασκήσω πιέσεις στο ιρανικό καθεστώς, κάνοντας αρχή με επιθετική διπλωματία αρχών, που θα στηρίζεται σε σοβαρές κυρώσεις», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ