Κυριακή 20 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ακόμα δεν είδες τίποτα

1. Οι ακροδεξιοί επαναλαμβάνουν με το χειρότερο τρόπο τον εαυτό τους. Εχουν καταντήσει σαν εκείνες τις μεταδοτικές ασθένειες στην προσπάθειά τους να βρωμίσουν το καθετί. Ο ηγέτης τους, χάρμα οφθαλμών! Σαν παραγεμισμένη γαλοπούλα, με χριστιανικούς τρόπους που θυμίζουν έντονα αρσακειάδα η οποία μεταμορφώνεται μόλις εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο. Οι συκοφαντίες του κατά των κομμουνιστών ελλείψει στοιχείων τον οδηγούν σ' ένα παραλήρημα που είναι - εκτός των ψυχιατρείων - το καταφύγιο κάθε θρασύδειλου που κυκλοφορεί.

2. Ο γάμος ανάμεσα στους Πασόκους και τους ακροδεξιούς του ΛΑ.Ο.Σ ήταν αναμενόμενος. Θαυμάσια εικόνα: Τα ποντίκια που εγκατέλειψαν το πλοίο του Γιωργάκη συναντήθηκαν με τα άλλα, τα ακροδεξιά, των γνωστών υπονόμων.

3. Πόσο θαυμάζω τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στην κώφωση και την αφασία, ο ευερέθιστος αυτός αντικομμουνιστής, καχύποπτος όπως όλοι που δε γνωρίζουν πού πατάνε, πέρασε σε μια επίθεση που θα έπρεπε να είχε κατευθύνει πρώτα απ' όλα στη δική του παράταξη, αντί για το ΚΚΕ. Ποιο προσωπικό γεγονός οδήγησε αυτό το νευρόσπαστο να παίζει σ' ένα θεατρικό έργο, χωρίς τ' αφεντικά του να του παρέχουν έναν τουλάχιστον υποβολέα για τις ανοησίες που ξεστομίζει; Ποια κριτήρια πληρούσε αυτός ο εκπρόσωπος του ακαταλόγιστου για να κερδίσει το ρόλο του εκπροσώπου Τύπου; Πρέπει να απαντάμε στον τρελό σύμφωνα με την τρέλα του, όπως λέει ο σοφός, για ανθρωπιστικούς λόγους, ή μήπως τα κριτήριά μας να είναι αυστηρά όπως των γιατρών; Ας είναι καλά ο Χόμο Πασόκους, γιατί χάρη σ' αυτόν διευρύνουμε τις γνώσεις μας έστω και «τραγικά αυτοδίδακτοι», όπως έλεγε ο Σεφεριάδης.

4. Φυσικά στην αναμπουμπούλα ο Παπανδρέου χαίρεται. Δήλωσε πάλι πως το κόμμα του πατέρα του θα είναι ο ρυθμιστής που θα μοιράσει την τράπουλα. Ο νους μου πήγε στο Φαρ Ουέστ και στην περίφημη μοιρασιά του νεκρού: Ασοι και οχτάρια βρέθηκαν στα χέρια του θρυλικού ήρωα Χίκοκ. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να τα δει, γιατί τον πυροβόλησαν. Αχ, ο Γιωργάκης, θεωρώντας τον εαυτό του άξονα σε καθετί που συμβαίνει γύρω μας, αναγκαστικά πέφτει σε ψευδαισθήσεις. Η ασυναρτησία του έχει άμεση σχέση με την ασχετολογία στην οποία επιδίδονται τελευταία στο λεγόμενο Κίνημα. Λυπάμαι, κυρία Μαργαρίτα, αλλά ο Γιωργάκης ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Το πού κατοικεί, μου είναι αδιάφορο.

5. Για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς, άφησα τον πρωθυπουργό τελευταίο, γιατί, ενώ είναι επιδέξιος και έμπειρος μέχρι θώκου, είναι άτυχος γιατί δεν μπορεί ν' αποδείξει τις αρετές του. Οι χαμηλές επιδόσεις του, οι βουτιές του στην άδεια πισίνα της κυβέρνησης και ως εκ τούτου τα κατάγματα που τον συνοδεύουν τον καθιστούν τον πρώτο ζορισμένο πρωθυπουργό που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα. Το ζόρι του τον κάνει να προσέρχεται στην πολιτική σκηνή σαν να μπαίνει στο κρατικό νοσοκομείο. Και για τη διάρκεια του ζορίσματος της απομόνωσής του φροντίζουν καθημερινά οι υπουργοί του, με την ανικανότητά τους. Κι εκείνος μας αντιμετωπίζει όλους σαν αδέλφια του ασθενείς που περιμένουμε αγκαλιά, ελέω Θεού, να γίνουμε καλά...


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ