Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Μακριά από τις ανάγκες των κτηνοτρόφων

Το ΚΚΕ καταψήφισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Κανένα από τα σοβαρά και ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας δεν αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «ρύθμιση θεμάτων κτηνοτροφίας», ενώ επιπλέον με μια διάταξη - «παράθυρο», επιχειρεί να διευκολύνει τον αποχαρακτηρισμό δασωμένων αγρών, που έχουν χαρακτηριστεί δάση.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης τόνισε ότι με αυτό δεν αντιμετωπίζονται τα αιτήματα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, αφού αντικειμενικός στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων στους κτηνοτρόφους. Τα άρθρα του νομοσχεδίου, είπε, διακρίνονται από το διαχειριστικό χαρακτήρα της ίδιας αντιαγροτικής και αντικτηνοτροφικής πολιτικής και αφορούν ήσσονος σημασίας θέματα και γι' αυτό δε συμβάλλουν ούτε στο ελάχιστο στη μείωση του κόστους της παραγωγής και στον περιορισμό της ασυδοσίας των εμποροβιομηχάνων και δεν περιέχουν μέτρα για την προστασία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων της χώρας.

Ο εισηγητής τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το άρθρο που αφορά δασωμένους αγρούς που έχουν χαρακτηριστεί δάση και γίνεται προσπάθεια να αποχαρακτηριστούν. Υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει αλλαγή στον τρόπο χρήσης γης και να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, γιατί ένα μεγάλο μέρος αυτών των αγρών θα χρησιμοποιηθεί όχι για την κτηνοτροφία αλλά για άλλους σκοπούς.

Με τη σειρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου κατήγγειλε ότι και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια αντιαγροτική πολιτική που ακολουθούσε και το ΠΑΣΟΚ, αφού δεν υπάρχει εθνική αγροτική πολιτική, αλλά μόνο η κοινή αγροτική πολιτική την οποία υλοποιούν και τα δύο κόμματα, ενώ αυταπάτες καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ., που στην ουσία στηρίζει την κυβέρνηση και υποκριτικά «χύνει μαύρο δάκρυ» για την αγροτιά.

Για τους δασωμένους αγρούς, που έχουν χαρακτηριστεί δάση, τόνισε ότι βλέπει προσπάθεια αποχαρακτηρισμού, όπως εκτιμούν και οι δασικοί σύλλογοι. Συμφωνούμε, τόνισε, ότι είναι πρόβλημα, αλλά με τον τρόπο που η κυβέρνηση πάει να το λύσει δε λύνεται, αφού χρειάζεται επιστημονικός τρόπος, προκειμένου η λύση να είναι κοινωνικά δίκαιη και να μη θίγεται το δημόσιο συμφέρον. Είμαστε επιφυλακτικοί, κατέληξε, όπως επιφυλακτικοί είναι και οι δασικοί σύλλογοι που είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι, αφού υπάρχει η τάση εμπορευματοποίησης της γης και των οικοσυστημάτων, όπως φαίνεται και από την προσπάθεια να αναθεωρηθεί το άρθρο 24 του Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ