Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Εγκρίθηκε το Σύνταγμα

ΚΙΤΟ.--

Πραγματικότητα είναι από χτες το νέο Σύνταγμα του Εκουαδόρ, καθώς κατά απόλυτη πλειοψηφία τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης ενέκριναν κατά άρθρο και το σύνολο των 444 άρθρων του νέου Συντάγματος, ολοκληρώνοντας εντός του χρονικού ορίου τη διαδικασία που ξεκίνησε οκτώ μήνες πριν.

Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν 94, κατά 32, ενώ υπήρξαν και 4 αποχές. Κατά ψήφισαν τα μέλη που εκλέχτηκαν με την ολιγαρχική αντιπολίτευση, ενώ απείχαν τα μέλη του «Δημοκρατικού Δικτύου Λέον Ρόλδος». Με την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της ψηφοφορίας έγκρισης του νέου Συντάγματος, που αλλάζει ριζικά τη φυσιογνωμία και τις δομές της χώρας, από τον οικονομικό τομέα έως τις Ενοπλες Δυνάμεις, χιλιάδες που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία της πόλη Μοντεκρίστι, που ήταν και η έδρα της Συντακτικής Συνέλευσης, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Πάντως για να τεθεί σε ισχύ το νέο Σύνταγμα - τα 444 άρθρα του αλλά και οι 20 προσωρινές του διατάξεις που αφορούν το διάστημα της μετάβασης - θα πρέπει να έχει τη λαϊκή έγκριση στο δημοψήφισμα που έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ