Κυριακή 3 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Προγράμματα
Βιβλία στο κουτί

Στον Δ. Σολωμό επικεντρώνεται σήμερα η συζήτηση στην εκπομπή «Βιβλία στο κουτί» που έχει τίτλο «Επιρροές από Δ. Σολωμό και συνομιλία με Ν. Παναγιωτόπουλο».

Πόσο περιέχει η ζωή μας την ποίηση και ιδιαίτερα την ποίηση του Διονυσίου Σολωμού; Πώς μπορεί να διαβαστεί σήμερα αυτός ο μεγάλος ρομαντικός που λειτούργησε ως «εθνικός» ποιητής, ενώ «οι εμπειρίες τους είναι εμπειρίες εξέγερσης»;

Ο φιλόλογος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Δημητρούλης, επιμελητής μιας νέας έκδοσης που περιλαμβάνει Απαντα τα σολωμικά έργα, ποιητικά και πεζά, σχολιασμένα και ερμηνευμένα, συνομιλεί με τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου για την αναγνωστική απόλαυση που παρέχει σήμερα ο Σολωμός, για την επικαιρότητα και τη σημασία του έργου του. Στην ενότητα «Το εργαστήρι του συγγραφέα», ο Μανώλης Πιμπλής συνομιλεί με τον μυθιστοριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, έναν από τους σύγχρονους λογοτέχνες. Την εκπομπή επιμελούνται η Κατερίνα Σχινά και ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Σκηνοθεσία, παραγωγή: Πέννυ Παναγιωτοπούλου (Κυριακή ΕΤ-1 16.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ