Τρίτη 29 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΠΑ ΑΕ
Συνεργασία με την «Gaz de France»

Μια νέα πηγή φυσικού αερίου φαίνεται να εξασφαλίζει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) η οποία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας, στις 25 του Ιούλη στο Παρίσι, με τον όμιλο «Gaz de France - Suez», έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, «το μνημόνιο αναφέρεται στη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας κυρίως στους τομείς υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενεργειακών υποδομών και διεθνών συνεργασιών». Το ζήτημα του εφοδιασμού της ΔΕΠΑ με γαλλικό υγροποιημένο φυσικό αέριο για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών συνδέεται κυρίως με τη δημιουργία μιας εναλλακτικής λύσης σε σχέση με την προμήθεια αζέρικου φυσικού αερίου για τις ανάγκες της Ελλάδας, καθώς μεσολαβεί ως μεταπωλητής η Τουρκία, θέτοντας τους δικούς της όρους.

Ωστόσο, η σοβαρότερη πλευρά αυτής της συνεργασίας έχει να κάνει με τα πολύ σημαντικά κέρδη που σημειώνει η ΔΕΠΑ, τη συμμετοχή της σε καίρια σημεία διαμετακόμισης φυσικού αερίου σε σχέση με τον ελληνοτουρκικό αγωγό και τις διαδικασίες εισόδου της στο χρηματιστήριο. Η εμπλοκή των Γάλλων αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη μελλοντική μετοχική σύνθεση της ΔΕΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ