Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Αμερικανός» ο Τσακαλίδης

Τελείωσε και οριστικά χτες το σίριαλ Τσακαλίδη, καθώς με απόφαση του δικαστή της διεθνούς διαιτησίας του Λονδίνου, ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ και έτσι έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί όπου εκείνος επιθυμεί. Οι Φοίνιξ Σανς πανηγυρίζουν για την απόφαση που τους έλυσε και τυπικά τα χέρια για την απόκτηση του παίκτη. Ο Σκοτ Σκάιλς υπολογίζει πλέον στον παίκτη που το όνειρο του να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, γίνεται πραγματικότητα. Στην ΑΕΚ έμειναν εμβρόντητοι από την απόφαση και τώρα ετοιμάζουν τις κινήσεις τους που ίσως, όπως ελπίζουν, ν' αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΑΕ ΑΕΚ προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά της ΦΙΜΠΑ, επειδή δε στάθηκε στο πλευρό τους στη διάρκεια της δίκης, αλλά και κατά του παίκτη για εξαπάτηση προς την «Ενωση». Ο πρώην σέντερ του «Δικεφάλου» φέρετε να μίλησε στη ρωσική γλώσσα και να είπε ότι το όνομα του είναι Λέντκοβ και όχι Τσακαλίδης...

Στο μεταξύ αλλάζει από την τρέχουσα περίοδο σε αρκετούς τομείς ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 ύστερα από απόφαση της ΕΣΑΚΕ. Ενα από τα κυριότερα σημεία της αλλαγής είναι αυτό της κατάταξης των ομάδων πριν την έναρξη των πλέι οφ. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργούνται δύο γκρουπ των έξι ομάδων (1-6 και 7-12). Οι δύο πρώτοι του κάθε γκρουπ, ο 1ος, ο 2ος, ο 7ος και ο 8ος, δηλαδή, προκρίνονται απευθείας στον επόμενο γύρο. Ετσι, με το νέο σύστημα οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά, ενώ ο 7ος και ο 8ος, δεν μπορούν να τερματίσουν ούτε 11οι, ούτε 12οι.

Ποιους θα αντιμετωπίσουν; Ο 1ος θα διασταυρώσει με το νικητή του ζευγαριού 4-5 και οι 2ος με το νικητή του 3-6. Αναλόγως και για τις θέσεις 7-12, με τον 7ο να περιμένει το νικητή 9-12 και τον 8ο το νικητή του 10-11. Ολα αυτά τα παιχνίδια θα κριθούν στις δύο νίκες, πλην του μεγάλου τελικού που θα βγάλει τον πρωταθλητή στις τρεις νίκες. Βέβαια, όπως είναι εύκολα κατανοητό, οι θέσεις 13 και 14 δεν αναφέρονται πουθενά, διότι οι δύο - άτυχες - ομάδες δε θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν καμία καλύτερη θέση, αφού υποβιβάζονται απευθείας στην Α2.

  • Νέες απειλές εκτόξευσε ο γενικός γραμματέας της ΦΙΜΠΑ, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, σε βάρος των ομάδων και των παικτών που θα συμμετάσχουν στη νεοσύστατη Ευρωλίγκα της ULEB. Σε δηλώσεις του σε ισπανικό δίκτυο, εξαπολύει και πάλι μύδρους κατά της ULEB: «Εάν οι ομάδες, που έχουν προσχωρήσει στην ULEB, δεν εναρμονιστούν με τους κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και συμμετάσχουν σ' αυτό το παράνομο πρωτάθλημα, τότε θα αποβληθούν από τις εθνικές διοργανώσεις και οι παίκτες τους δε θα ξαναγωνιστούν στις Εθνικές ομάδες». Μάλιστα, τόνισε ότι θα επικοινωνήσει απευθείας με τις ομάδες στις αρχές Δεκέμβρη και αν συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, τότε οι ποινές θα ισχύσουν από το ξεκίνημα του νέου έτους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ