Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγωνιστική της ισοπαλίας

Τρίτη και... φαρμακερή για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, που «σκόνταψαν» στην έδρα τους

Επτά στα οκτώ παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής έληξαν χωρίς νικητή! Μοναδική... παραφωνία η Παναχαϊκή. Περισσότερο «πληγώθηκαν» οι τρεις του πάλαι ποτέ ΠΟΚ και ο ΠΑΟΚ. Ο περσινός πρωταθλητής Ολυμπιακός, «σκόνταψε» στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ψυχωμένο Ιωνικό, αφού οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 3-3. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Ματζουράκης, με δηλώσεις του, ανέλαβε την ευθύνη της ήττας («είτε έτσι είτε αλλιώς, εγώ έχω την ευθύνη») αν και έδειξε απογοητευμένος από το τρίτο τέρμα που δέχτηκε η ομάδα του. Ωστόσο, το «κακό» ήταν διπλό για την ομάδα του Πειραιά αφού εκτός από τη νίκη... έχασε και τον Ζε Ελίας, ο οποίος υπέστη θλάση στο δικέφαλο και θα μείνει για 20 μέρες εκτός δράσης. Από την άλλη πλευρά ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Ολεγκ Μπλαχίν, τόνισε: «Ο Ιωνικός έπρεπε να πάρει τους τρεις βαθμούς από αυτό το παιχνίδι».

Ανεκμετάλλευτη, προκειμένου να αναρριχηθεί στην κορυφή, άφησε την «ευκαιρία» και ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», οι οποίοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι στη «Λεωφόρο» με τον Αρη με 2-2, φάνηκαν καταβεβλημένοι και ανίσχυροι να επιβληθούν του φορμαρισμένου αντιπάλου τους. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Αγγελος Αναστασιάδης, παρά την ισοπαλία της ομάδας του έδειξε να μη σαστίζει: «Οι παίκτες μου έδειξαν σθένος, κουράγιο και βρήκαν απέναντί τους τον Κατεργιαννάκη που έκανε μεγάλη εμφάνιση. Πίστευα ότι θα κερδίζαμε στο τέλος αλλά δεν τα καταφέραμε. Σε ένα μόνο έχω παράπονο ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό και επαναλαμβάναμε το ίδιο λάθος». Χαμηλούς τόνους κράτησε και ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» του Βορρά, Μπάμπης Τεννές: «Ηταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι σταθήκαμε αρκετά καλά και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που διατηρούν την ομάδα αήττητη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».

«Αυτοκτονικές» τάσεις έδειξε η ΑΕΚ. Παρότι η ανάπαυλα του ημιχρόνου τη βρήκε να προηγείται με 2-0 του Εθνικού Αστέρα, «κατάφερε» τελικά να παραχωρήσει ισοπαλία. Το γιατί, φαίνεται στα λόγια του Γιάννη Παθιακάκη: «Οποιος χάνει πολλές ευκαιρίες δέχεται γκολ. Πληρώσαμε τα λάθη μας και την επιπολαιότητα που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε κλασικές ευκαιρίες. Ωστόσο, έχουμε δρόμο μπροστά μας και δεν απογοητευόμαστε». Στην αντίπερα... όχθη, ο τεχνικός της ομάδας της Καισαριανής, Σπύρος Λιβαθηνός, επισήμανε: «Εχει μεγάλη σημασία που πήραμε βαθμό από την ΑΕΚ, που παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο».

Από τον... κανόνα της αγωνιστικής δεν ξέφυγε ούτε ο ΠΑΟΚ που φιλοξενούσε τον Πανιώνιο. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1 με τέρματα που σημείωσαν, για το «Δικέφαλο» του Βορρά ο Τετράτζε (19') και για τους φιλοξενούμενους ο Χασιώτης (67'). Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά στη συνέχεια επαναπαύθηκαν στην πρωτοπορία τους και την «πάτησαν». Μετά τη λήξη του αγώνα ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ντούσαν Μπάγεβιτς, φανερά εκνευρισμένος αντάλλαξε «γαλλικά» με κάποιους στην κερκίδα, οι οποίοι προφανώς βωμολοχώντας, του απέδιδαν ευθύνες για την απώλεια των βαθμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ