Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΤΕΑΛ - ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ
Κανένα «λουκέτο», καμία απόλυση!

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι. Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης

Σε απεργία και κινητοποίηση στην Αθήνα, με απόφαση του σωματείου τους, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην «ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ» ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο στη Χαλκίδα (φωτογραφία), πετώντας στο δρόμο 280 ανθρώπους. Στις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία η οποία στις 11.30 π.μ. θα καταλήξει στο υπουργείο Απασχόλησης, όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση.

Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα έχουν προκηρύξει ακόμα το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων) και η Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών Κεραμικής, αντιδρώντας στο κύμα απολύσεων που πλήττει τον κλάδο της κεραμοποιίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του νομού να συμμετάσχουν ενεργά στην απεργία και τη συγκέντρωση στην Αθήνα. «Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος στο νομό μας που να μη νιώθει στην καθημερινότητά του, τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ - των κυβερνήσεων και των κομμάτων που μας οδήγησαν στο "ευρωπαϊκό όνειρο" που στήριζαν και στηρίζουν τις πολυεθνικές, τους εργοδότες, βάζοντας πλάτες στην ασυδοσία τους», σημειώνει. «Υπερασπιζόμαστε όλοι τον αγώνα του σωματείου και των εργαζομένων της ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ γιατί είναι ένας δικός μας αγώνας. Να παραμείνει το εργοστάσιο ανοιχτό, να μη γίνει καμία απόλυση, να δοθεί πολιτική λύση, να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της», καταλήγει.

Πούλμαν για την κινητοποίηση στην Αθήνα αναχωρούν στις 8.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ