Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Γενικόλογες υποσχέσεις για τακτοποίηση

Μαχητικό διάβημα του ΠΑΜΕ της ΟΕΦΣΕΕ και της ΟΒΣΑ στο υπουργείο Υγείας

Στιγμιότυπο απ' το χτεσινό διάβημα στο υπουργείο Υγείας
Στιγμιότυπο απ' το χτεσινό διάβημα στο υπουργείο Υγείας
Τη γενικόλογη υπόσχεση για τακτοποίηση του θέματος, ώστε να μη σταματήσει η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους της Αττικής έδωσε χτες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Βασίλης Ριζάς σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων ταξικών συνδικάτων που χτες έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Στο χτεσινό διάβημα διαμαρτυρίας, το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων ζήτησαν να επιχορηγήσει το κράτος τα Ταμεία που αδυνατούν να καταβάλλουν τα χρέη τους στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι με τη σειρά τους - χωρίς αυτό να αποτελεί και μέσο πάλης - αποφάσισαν να σταματήσουν την παροχή φαρμάκων απ' τη 1η Σεπτέμβρη 2008, υποχρεώνοντας τους ασφαλισμένους να πληρώνουν, για άλλη μια φορά, από την τσέπη τους, προκειμένου να έχουν τα φάρμακα που τους είναι αναγκαία. Επίσης, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ζήτησαν να χορηγούνται τα φάρμακα χωρίς συμμετοχή - όπως συνέβαινε πριν το 1990 - υπογραμμίζοντας ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να χορηγείται δωρεάν.

Ο Β. Ριζάς υποσχέθηκε ότι το θέμα της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων θα τακτοποιηθεί χωρίς να διευκρινίσει και με ποιον τρόπο. Ο Γραμματέας της Δημόσιας Υγείας δεν αρνήθηκε ότι επίκειται - όπως αποκάλυψε χτες ο «Ρ» - επικαιροποίηση της απόφασης με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), επικαλούμενος τη φαρμακευτική κατάχρηση. Δηλαδή, κάποιες υπερβολικές συνταγογραφήσεις -που είναι υπαρκτές - χρησιμεύουν ως άλλοθι στην κυβέρνηση για άγριες περικοπές στη φαρμακευτική αγωγή των ασφαλισμένων και τη μετακύληση ακόμα μεγαλύτερων οικονομικών βαρών στα λαϊκά στρώματα.

Αναφερόμενος στο πλαφόν της Κάρτας Υγείας -όπως προβλέπουν τα προσχέδια νόμου του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - ο Β. Ριζάς παρέπεμψε στο διαβόητο «κοινωνικό διάλογο», απ' τον οποίο θα προκύψει, όπως είπε, ό,τι καλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ