Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Στους δρόμους 3.000 στρατιώτες

ΡΩΜΗ.--

Σε εφαρμογή μπαίνει από την ερχόμενη Δευτέρα το «νομοθετικό διάταγμα για την ασφάλεια» (που θα στοιχίσει 31,2 εκατομμύρια ευρώ για το 2008), βάσει του οποίου 3.000 στρατιώτες - μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις - θα ενισχύσουν τη φύλαξη των «ευαίσθητων στόχων» (πρεσβείες, προξενεία, κυβερνητικά κτίρια) και θα... φυλάξουν τα κέντρα προσωρινής παραμονής - κράτησης των μεταναστών.

Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους Ιταλούς, ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, υποστήριξε πως δε θα σημάνει «τη στρατιωτικοποίηση των πόλεων, αλλά μια ξεκάθαρη απάντηση στη γενικευμένη απαίτηση για περισσότερη ασφάλεια».

Από τη μεριά του, το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα» αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι με αυτά τα μέτρα θα πληγεί η τουριστική περίοδος της χώρας...

  • Ανώτατο εκτελεστικό δικαστήριο ενέκρινε χτες την επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην πόλη Βιτσέντζα, ανατρέποντας πρόσφατη απόφαση τοπικού δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη επέκταση αφορά πολιτική απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι. Ωστόσο, η οργάνωση «Οχι στο Νταλ Μολίν», που έχει διεξάγει σημαντικές κινητοποιήσεις, δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες, ενώ ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι παρά τη συγκεκριμένη απόφαση θα διεξαχθεί το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για τις 12 Οκτώβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ