Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέα μαζική δηλητηρίαση παιδιών

Καπιταλιστική κερδοσκοπία και κρατική αδιαφορία δηλητηριάζουν τα παιδιά

Μια ακόμη μαζική δηλητηρίαση παιδιών προστέθηκε στη Ρωσία, αυτή τη φορά στην κατασκήνωση «Σαλιούτ», στην περιοχή του Κρασναγιάρσκ. Από τα 93 παιδιά, που δηλητηριάστηκαν, τα 11 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για την 6η μαζική δηλητηρίαση παιδιών από τις αρχές του χρόνου.

Το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-ΝΟΒΟΣΤΙ αναφέρει δηλώσεις του Α. Τσούεφ, συμβούλου του Προέδρου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (της Ανω ρωσικής Βουλής), ο οποίος αναφερόμενος στις αιτίες δηλώνει πως πλέον «το σύστημα τροφοδοσίας των παιδικών ιδρυμάτων με τρόφιμα γίνεται μέσω διαγωνισμών ιδιωτικών εταιρειών. Αυτό επηρεάζει και την ποιότητα της τροφής των παιδιών. Δυστυχώς, μη ποιοτικά προϊόντα διακινούνται από εμπορικές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να τα πουλήσουν στην κανονική αγορά». Επίσης ο ίδιος προχωρά και στην αναπόφευκτη σύγκριση με τα χρόνια του σοσιαλισμού, παραδεχόμενος πως «πλέον, σε αντίθεση με το παρελθόν, δε γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι, όπως τότε που υγειονομικές επιτροπές επισκέπτονταν τους χώρους για να δούνε πώς και τι τρώνε τα παιδιά. Εκτός αυτού υπάρχει και μεγάλη διαφθορά σ' αυτόν τον τομέα του ελέγχου».

Στον τομέα της προστασίας της ζωής και της υγείας του παιδιού οι συγκρίσεις της κατάστασης που επικρατούσε στα χρόνια του σοσιαλισμού με τη σημερινή, είναι σαν να συγκρίνεις τη μέρα με τη νύχτα.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ