Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ «ΛΟΥΦΤΧΑΝΣΑ»
Σε συμφωνία εργαζόμενοι και διοίκηση

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Σε συμφωνία κατέληξαν η διοίκηση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Λουφτχάνσα» με το συνδικάτο εργαζομένων στις υπηρεσίες (Ver.di), που εκπροσωπεί 52.000 από τους 100.000 εργαζόμενους και έχει κηρύξει απεργία επ' αόριστο. «Δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματά μας», τόνισε ο Ερχαρντ Οτ, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του συνδικάτου, προσθέτοντας ότι «το συνδικάτο ήταν έτοιμο αρκετές φορές να φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Η απεργία αναμένεται να σταματήσει σήμερα.

Σύμφωνα με Γερμανούς οικονομικούς αναλυτές, πρόκειται για «ένα συμβιβασμό δίκαιο και για τα δύο μέρη», καθώς η συμφωνία προβλέπει ότι το προσωπικό εδάφους θα λάβει αύξηση μισθού σε ποσοστό 5,1% με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιούλη, ενώ θα λάβει επιπλέον αύξηση της τάξης του 2,3% από τον Ιούλη του 2009. Επίσης, οι εργαζόμενοι θα λάβουν και ένα επιπλέον ποσό εφάπαξ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συμφωνία αυτή θα διαρκέσει 21 μήνες, ενώ και το προσωπικό αέρος θα λάβει αυξήσεις μισθών ανάλογες με εκείνες του προσωπικού εδάφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ