Κυριακή 3 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αντιπροσωπεία της ΚΝ Τσεχίας βρίσκεται από προχτές στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της KSM (Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας) - αποτελούμενη από τους Μίλαν Κράιτσκα πρόεδρο της KSM, Ραντίν Γκόντα αντιπρόεδρο, Βερόνικα Σικόροβα - Παζντάροβα υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Οργάνωσης, που διώκεται στη χώρα της για την κομμουνιστική δράση και τις αρχές της και αναμετριέται καθημερινά με το σκληρό αντικομμουνισμό, έφτασε προχτές στη χώρα μας. Την υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η αντιπροσωπεία της ΚΕΝ Τσεχίας έχει προσκληθεί από την ΚΝΕ, για να παρακολουθήσει δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί σε σχέση με την εκστρατεία ενάντια στην απαγόρευσή της, αλλά και άλλες αντιιμπεριαλιστικές και ειρηνιστικές δραστηριότητες.

Αναφερόμενος, κατά την άφιξη της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, στην απαγόρευση της Οργάνωσης και στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως συλλήψεις μελών, διώξεις, απειλές, κατάσχεση υλικού, αστυνομοκρατία, ο Μίλαν Κράισκα τόνισε ότι «ο αντικομμουνισμός είναι διαρκής, ειδικά μετά την επαναφορά του καπιταλισμού στη χώρα». Από τη μεριά του, ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι η ΚΝΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια, μαζί με άλλες Κομμουνιστικές Νεολαίες, να αποτελέσει το θέμα της απαγόρευσης και δίωξης της ΚΕΝ Τσεχίας παγκόσμιο ζήτημα, όπου όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν, σχολιάζοντας ότι «η ΚΕΝ δίνει μια μεγάλη μάχη απέναντι στο πιο σκληρό και ταξικό πρόσωπο της "δημοκρατίας" του κεφαλαίου της ΕΕ, στην καρδιά της ΕΕ».

Η αλληλεγγύη προς την ΚΕΝ Τσεχίας θα εκφραστεί με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να δοθεί κουράγιο στο δύσκολο αγώνα που δίνεται. Η αντιπροσωπεία της ΚΕΝ από χτες το απόγευμα φιλοξενείται στο κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ στο Αχλάδι της Β. Εύβοιας, ως άλλη μια πράξη αλληλεγγύης της ΚΝΕ προς τους συντρόφους της τσέχικης Οργάνωσης. Στις 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του κάμπινγκ, όπου θα παρουσιαστεί η Οργάνωση της Τσεχίας και θα προβληθούν ντοκουμέντα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννη Πρωτούλη και Οργανώσεις της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ