Κυριακή 10 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΙΟΣ
Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας

Απόψε ο Κεμάλ Οκουγιάν θα χαιτερίσει στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ

Ο Κεμάλ Οκουγιάν
Ο Κεμάλ Οκουγιάν
Εφτασε χτες το πρωί στη Χίο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν. Ο Τούρκος κομμουνιστής ηγέτης, κατά τη διάρκεια της διαμονής του, θα έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ενώ θα συμμετάσχει και στο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χίο, το οποίο περιλαμβάνει αφιέρωμα στον μεγάλο Τούρκο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, του οποίου το έργο «αγκαλιάζει» και εκφράζει κάθε λαό που αγωνίζεται για τα δίκια του. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή. Το άνοιγμα των εκδηλώσεων θα γίνει στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Κήπο της Χίου.

Χτες, Σάββατο, ο Κεμάλ Οκουγιάν συναντήθηκε το πρωί με τον νομάρχη Χίου Π. Λαμπρινούδη, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου. Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου Π. Βρουλή, στο Δημαρχείο. Το βράδυ συμμετείχε σε εκδήλωση φιλίας κι αλληλεγγύης στο Κοινοτικό Γραφείο Λαγκάδας.

Σήμερα Κυριακή ο ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας αναμένεται να συναντηθεί στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Ιωνίας με τον δήμαρχο Ιωνίας, το Τοπικό Συμβούλιο και εκπροσώπους αγροτών.

Αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί, θα επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη Κοραή. Στις 11.30 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και δήμαρχο Ομηρούπολης, Γ. Μαλαφή. Στις 12.30 μ.μ. θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών, Κ. Γαννιάρη.

Στις 5 το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις συναντήσεις που είχε ο Κ. Οκουγιάν, αλλά και από το Φεστιβάλ θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη» της ερχόμενης Τρίτης.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
  • 20.00: Ανοιγμα των εκδηλώσεων από μέλος του ΝΣ Χίου της ΚΝΕ.
  • 20.10: Ερασιτεχνικά, νεανικά συγκροτήματα.
  • Την ίδια ώρα στο χώρο διαλόγου και προβληματισμού θα γίνει συζήτηση με ειδικούς επιστήμονες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και προβολή DVD για τα ναρκωτικά. Επίσης, συζήτηση με αγωνιστές του ΕΑΜ και μέλη του Συλλόγου Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ για την Ιστορία του ΚΚΕ, καθώς και προβολή DVD για τα 90χρονα του ΚΚΕ.
  • 20.45: Πολιτική ομιλία από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • 21.15: Χαιρετισμός από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν.
  • 21.30: Αφιέρωμα στον ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Απαγγελία ποιημάτων από τον δάσκαλο Μάρκο Σκούφαλο. Μελοποιημένα ποιήματα από το τουρκικό συγκρότημα «Ναζίμ Χικμέτ».
  • 22.00: Συναυλία από τους Χιώτες τραγουδοποιούς Μαρκέλλο και Σταμάτη Πούπαλο, Μανώλη Στάθη και Φιλιώ Γιαννούλη.

Στο χώρο θα υπάρχουν:

-- Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Εκθεση αφίσας για την εργαζόμενη νεολαία.

-- Εκθεση αφίσας για τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

-- Εκθεση αφίσας για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στον κόσμο.

-- Εκθεση ντοκουμέντων της 90χρονης Ιστορίας του ΚΚΕ.

-- Προτάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το ενιαίο δωδεκάχρονο Σχολείο, τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό και Πολιτισμό, την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ (2008-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ