Κυριακή 10 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις πολεμικές συγκρούσεις στη Ν. Οσετία

Οι πολεμικές συγκρούσεις στη Νότια Οσετία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της περιοχής του Καυκάσου και της Κασπίας Θάλασσας, του φυσικού πλούτου και των δρόμων διέλευσης των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι μακριά μας. Εχουν άμεση σχέση με τη γενικότερη επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας, με τη λεγόμενη «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου, την προσπάθεια υποκίνησης από τους ιμπεριαλιστές υπαρκτών, αλλά και ανύπαρκτων, μειονοτικών ζητημάτων, της κρίσης στην Τουρκία, του αμερικανικού σχεδίου ελέγχου της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής», που φτάνει μέχρι και τον Καύκασο, της κατοχής του Ιράκ και των πολεμικών σχεδίων κατά του Ιράν, καθώς και με την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Γεωργίας και της Ουκρανίας στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να είναι «όμηρος» στη λογική της πλήρους συμμετοχής στους επικίνδυνους για το λαό μας σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στέλνει ελληνικά στρατεύματα και φρεγάτες για την εξυπηρέτηση συμφερόντων που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας μας, ριψοκινδυνεύοντας την παραπέρα εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς σε βάρος άλλων λαών.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την πάλη του, για να αποτρέψει την παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και συγκρούσεις. Αμεσα να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές, που βρίσκονται εκτός συνόρων.

ΑΘΗΝΑ 09/08/2008


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ