Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέοι θάνατοι αμάχων

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Το θάνατο 25 «ανταρτών» και 8 αμάχων ανακοίνωσαν χτες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, στα νότια της χώρας, στην επαρχία Ουρουζγκάν. Στην ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές μετά από ενέδρα ανταρτών σε ΝΑΤΟικούς στρατιώτες και, δυστυχώς, «στο κτίριο που βομβαρδίστηκε ήταν και άμαχοι»...

Στην πρωτεύουσα της Καμπούλ πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας με αποτέλεσμα ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του και πολλοί ακόμα να τραυματιστούν.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό οι επιθέσεις των κατοχικών αμερικανο- ΝΑΤΟικών δυνάμεων που έχουν ως αποτέλεσμα τους θανάτους αμάχων άρχισαν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις, καθώς δεν καλύπτονται πια από την πάγια δικαιολογία των κατοχικών ότι οι Ταλιμπάν δε φορούν στολή και επιδιώκουν να αναμειγνύονται με τους αμάχους, γεγονός που έχει ως συνέπεια να σκοτώνονται και αυτοί στις επιθέσεις. Παρά όμως τα κροκοδείλια δάκρυα των διεθνών οργανισμών και της εγκάθετης κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι, οι άμαχοι μεταξύ των θυμάτων είναι πολύ περισσότεροι από όσους ανακοινώνονται και ουσιαστικά μέτρα κατά της κατοχής δε λαμβάνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ