Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επιτυχία από Τσακμάκη

Σπουδαία διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στο κανόε καγιάκ σημείωσε ο Χρήστος Τσακμάκης

Eurokinissi

Σπουδαία διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στο κανόε καγιάκ σημείωσε ο Χρήστος Τσακμάκης
Τα αθλήματα του νερού συνέχισαν για μια ακόμη μέρα να προσφέρουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις για την ελληνική αποστολή. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Χρήστος Τσακμάκης, που με τη συμμετοχή στον τελικό του κανόε καγιάκ της κατηγορίας C1 σημείωσε την κορυφαία επιτυχία της Ελλάδας στην ιστορία του αγωνίσματος. Παράλληλα, συνεχίστηκαν και οι επιτυχίες στην κωπηλασία με τις γυναίκες να παίρνουν σειρά στις διακρίσεις.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ: Κουπί ...επιτυχίας

Ο Χρήστος Τσακμάκης σημείωσε την κορυφαία επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού κανόε καγιάκ. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό του C1 στο σλάλομ με επίδοση 186,67 (σ.σ. προστίθεται η επίδοση του τελικού και του ημιτελικού, που ήταν 92,18), ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβάκος Μίχαλ Μάρτικαν με 176,65, το αργυρό ο Βρετανός Ντέιβιντ Φλόρενς με 178,61 και το χάλκινο ο Αυστραλός Ρόμπιν Μπελ με 180,59. Ο Τσακμάκης είχε άτυχη διαδρομή, καθώς έκανε δύο σημαντικά λάθη (ακούμπησε σε δύο πόρτες), γεγονός που του στέρησε μία καλύτερη επίδοση και, κατά συνέπεια, καλύτερη θέση. Η τελική κατάταξη έχει ως εξής: 1. Μίχαλ Μάρτικαν (Σλοβακία) 176,65 2. Ντέιβιντ Φλόρενς (Μ. Βρετανία) 178,61 3. Ρόμπιν Μπελ (Αυστραλία) 180,59 4. Αντερ Ελοσέγκι (Ισπανία) 182,12 5. Στάνισλαβ Γέσεκ (Τσεχία) 182,29 6. Μπεν Φρέικερ (ΗΠΑ) 183,14 7. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ 186,67 8. Κριστόφ Μπιερίτ (Πολωνία) 200,21.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Η σειρά των γυναικών

Στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών προκρίθηκαν οι Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου και αύριο θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες τερμάτισαν δεύτερες στη 2η επαναληπτική σειρά (7.24.55) και, καθώς στα ημιτελικά προκρίθηκαν τα πρώτα τρία πληρώματα από τις δύο επαναληπτικές σειρές, παρέμειναν σε τροχιά μεταλλίου.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Προσωπική διάκριση

Μπορεί να έσπασε το ατομικό της ρεκόρ, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ελβίρα Ευσταθίου στην κολύμβηση και στα 200 μ. πεταλούδα να της προσφέρει κάτι περισσότερο από την 30ή θέση. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 2.13.27 (το προηγούμενο ήταν 2.13.94). Ο Αρης Γρηγοριάδης κατατάχτηκε στη 48η θέση μεταξύ 64 αθλητών, στο σύνολο των προκριματικών των 100 μ. ελεύθερο αφού ήταν 4ος στη σειρά του με 50.62. Στη 41η θέση κατατάχτηκε ο Ρωμανός Αλυφαντής στα προκριματικά των 200 μ. πρόσθιο (2.16.04). Τη 15η θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα στα 4Χ200 μ. ελεύθερο, την οποία αποτελούσαν οι Ανδρέας Ζήσιμος, Νίκος Ξυλούρης, Γιάννης Γιαννούλης και Βασίλης Δεμέτης, αφού τερμάτισε 8η στη 2η προκριματική σειρά με χρόνο 7.18.26.

ΠΟΛΟ: Συνέχεια στις ...φουρτούνες

Με ήττα συνέχισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το συγκρότημα του Σάντρο Καμπάνια ηττήθηκε από τη - «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ και της Αθήνας - Ουγγαρία με 17-6, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του Α΄ ομίλου, και παραμένει χωρίς βαθμό στη διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα: 2-7, 2-2, 1-4, 1-4.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Γλυκόπικρη γεύση

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η χτεσινή μέρα για τις ελληνικές γυναικείες συμμετοχές στο αγώνισμα. Το δίδυμο Τσαρτσιάνη-Κουτρουμανίδου κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη στον όμιλο επικρατώντας με 2-0 σετ των Αυγουστίδη-Νελ από τη Νότια Αφρική. Ετσι πλέον η πρόκριση στον επόμενο γύρο είναι στα χέρια των κοριτσιών. Αντίθετα, η άλλη ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Καραντάσιου-Αρβανίτη, ουσιαστικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά από τις Μεξικάνες Καντέλας-Γκαρσία με 2-1 σετ.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: 8ος ο Κακλαμανάκης

Την 11η θέση πήρε ο Νίκος Κακλαμανάκης στην 4η ιστιοδρομία των RS:X ανδρών κι έτσι βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 35 βαθμούς ποινής. Τη 10η θέση στην 4η ιστιοδρομία των RS:X γυναικών πήρε η Αντωνία Φράι και έτσι βρίσκεται στη 17η θέση της γενικής κατάταξης με 56 βαθμούς ποινής. Στην 21η θέση τερμάτισε ο Βαγγέλης Χειμώνας στη 2η ιστιοδρομία των Laser και πλέον βρίσκεται στην 22η θέση της γενικής κατάταξης. Στα Laser Radial η Ευτυχία Μαντζαράκη ήταν 18η στην 2η ιστιοδρομία και 16η στη γενική κατάταξη. Στα 470 οι Κοσματόπουλος-Παπαδόπουλος είναι 12οι στη γενική κατάταξη μετά την 8η θέση που πήραν στην 4η ιστιοδρομία.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Πρόκριση για Ρωμάντζη

Στις «16» του ατομικού για το Ολυμπιακό τουρνουά της τοξοβολίας των γυναικών προκρίθηκε η Ελπίδα Ρωμάντζη αφού αν και αναδείχτηκε ισόπαλη 102-102 με αντίπαλο τη Γεωργιανή Κριστίν Εσέμπουα, το δεκάρι που είχε πάρει σε μια βολή της χάρισε την πρόκριση Αντίπαλός της στον επόμενο γύρο θα είναι η χρυσή ολυμπιονίκης της Αθήνας και Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη Σιουνγκ-Χιουν Παρκ από τη Νότια Κορέα. Αντίθετα, αποκλείστηκε η Ευαγγελία Ψάρρα αφού υπέστη δεύτερη ήττα, αυτή τη φορά από την Κινέζα Τσεν Λιν με 110-101.

ΤΕΝΙΣ: Τέλος και το διπλό

Μετά το απλό ήρθε και ο αποκλεισμός στο διπλό για τη Λένα Δανιηλίδου αφού μαζί με την Αννα Γερασίμου ηττήθηκαν χτες από τις Ελβετίδες Στρίντερ-Γκαρλιάντι με 2-0 σετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ