Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εισαγγελική παρέμβαση

Με αφορμή την παράνομη λειτουργία των λατομείων στο Μαρκόπουλο, παρά τις αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς έστειλε χτες επιστολή στον ασκούντα χρέη διευθύνοντος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην οποία προτείνει να ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές το αυτονόητο. Να κάνουν το καθήκον τους.

Συγκεκριμένα γράφει: Να δώσετε εντολή προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, με κοινοποίηση και προς τον κ. Αρχηγό της Αστυνομίας να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση, εάν τα λατομεία Μαρκοπούλου λειτουργούν και εάν διαπιστώνεται ότι λειτουργούν να εφαρμόζεται η αυτόφωρος διαδικασία κατά παντός υπευθύνου. Να δώσετε οδηγίες προς όλους τους αρμοδίους και ιδία τις αστυνομικές αρχές να ερευνήσουν τη νομιμότητα λειτουργίας όλων των λατομείων στην περιφέρεια της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι η παράνομη λειτουργία των λατομείων έχει κατ' επανάληψη διαπιστωθεί. Τα στοιχεία αυτά είναι σε γνώση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος τα διαβίβασε στο διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ηδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα λατομεία στο Μαρκόπουλο λειτουργούν παράνομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ