Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΓΚΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Συλλήψεις επειδή διαμαρτυρήθηκαν για το νερό!

Παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ

Κάτοικοι του χωριού Σάγκα στο Δήμο Μαντινείας Αρκαδίας, συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη επειδή διαμαρτύρονταν για τη διαχείριση του νερού στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα, έξι άτομα συνελήφθησαν (η δίκη ορίστηκε για τις 21 Αυγούστου), όταν προσπάθησαν να αποτρέψουν τις εργασίες της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) που στόχο είχαν την έναρξη λειτουργίας γεώτρησης που είχε ανοίξει το ΙΓΜΕ από χρόνια και παραμένει ανενεργή. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, δεν υπάρχει μελέτη για τη διαχείριση του νερού στην περιοχή και φοβούνται για μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.

Τις συλλήψεις κατοίκων του χωριού Σάγκα του Δήμου Μαντινείας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διαχείριση του νερού στην περιοχή τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ. Την ίδια ώρα, βέβαια, όπως καταγγέλλει και η Νομαρχιακή Επιτροπή, οι τοπικές αρχές κάνουν πλάτες στην Εκκλησία, η οποία προσανατολίζεται στην εκμετάλλευση των νερών του διπλανού χωριού, της Νεστάνης, με στόχο τη δημιουργία ιδιωτικής μονάδας εμφιάλωσης. Στόχος που είχε προκαλέσει επίσης την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι σε διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν πρόσφατα, κατήγγειλαν τα σχέδια μετατροπής του νερού σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

«Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής δεν μπορούν να περιμένουν λύση του προβλήματος του νερού προς όφελός τους από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα στηρίγματα του δικομματισμού στη νομαρχία και τους δήμους. Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα του ευρωμονοδρόμου (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) προωθούν την καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου και φορτώνει νέα βάρη στο λαό. Γι' αυτό και όλοι μαζί αντιμετωπίζουν εχθρικά τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων του Σάγκα και κάνουν πλάτες στην Εκκλησία για τα νερά της Νεστάνης», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ «θεωρεί ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλο το λαό για τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ