Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
Συμμετέχουν στην απεργία στις 10 Οκτώβρη

Συμμετοχή στην πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 10 Οκτώβρη αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητά ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, οικονομική και επαγγελματική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, κατάργηση του νόμου 2525, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα, όχι άλλη λιτότητα, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αντίσταση σε κάθε νέο αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα συγκεντρωθούν στις 10 Οκτώβρη και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ζητώντας δωδεκάχρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα 25 στα γυμνάσια και λύκεια και 20 στα ΤΕΕ και άλλα θεσμικά και μισθολογικά αιτήματα.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 10 Οκτώβρη, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ