Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Ζώνη πυρός»

Από τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο

Associated Press

Από τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Γρίφος η επόμενη μέρα μετά την παραίτηση του Περβέζ Μουσάραφ από την προεδρία της χώρας. Ο λαός πανηγυρίζει, οι πρώτοι τριγμοί μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίστηκαν, επιθέσεις και μάχες δονούν τη χώρα και έκθεση ειδικών για θέματα τρομοκρατίας κάνουν λόγο για «μεταφορά του κέντρου τρομοκρατίας της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν».

Πολύ «βολική» εκτίμηση, καθώς σύμφωνα με άρθρο των «New York Times» «οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ο Νο 1 σύμμαχος του Πακιστάν» αλλά η κυβέρνηση, είτε του Μπους ή του επόμενου προέδρου, «θα πρέπει να πείσει για την κρισιμότητα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας καθώς τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού δεν έχουν δείξει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καταπολέμηση του άξονα των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, που συνεχώς κερδίζει έδαφος στο Πακιστάν»...

Χτες, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στον προαύλιο χώρο νοσοκομείου στην πόλη Ντέρα Ισμαΐλ Χαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη, με διαρκείς συγκρούσεις ανάμεσα σε ισλαμιστές ενόπλους και τις δυνάμεις ασφαλείας. Την ώρα της επίθεσης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο υποστηρικτές ενός μουσουλμάνου σιίτη ηγέτη που σκοτώθηκε νωρίτερα και η σορός του μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, μετέδωσε το «Reuters».

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τουλάχιστον 20 ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε μάχες με τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας στην Μπαγιαούρ, ανατολικά της πόλης Καρ, στην αφγανική μεθόριο.

Στο μεταξύ, οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για τη διαδοχή Μουσάραφ, που παραιτήθηκε τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφύγει τη διαδικασία την οποία επρόκειτο να κινήσει η κυβέρνηση για την αποπομπή του. Αντικείμενο των συναντήσεων - στις οποίες ανακύπτουν αρκετές διαφωνίες - αποτελεί επίσης η αποκατάσταση των δικαστικών που αποπέμφθηκαν κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών από τον Περβέζ Μουσάραφ. Οσο για το Μουσάραφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Τέλεγκραφ», «ενδέχεται να αναζητήσει καταφύγιο στο Λονδίνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ