Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Νίπτουν τας χείρας τους

Ιωαννίδης και Κυριακού προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες της πολιτείας και της ΕΟΕ, αντίστοιχα, δείχνοντας άλλους...

Το ρόλο του αποπροσανατολιστή - εκτονωτή (κάτι σαν τη βαλβίδα της χύτρας), ώστε να ξεφουσκώσει - ακίνδυνα για το σύστημα - η πίεση που δημιουργήθηκε και από το νέο κρούσμα ντόπινγκ (Χαλκιά), εξακολουθούν να παίζουν οι Ιωαννίδης, Κυριακού. Προσπαθώντας ταυτόχρονα, υφυπουργός και πρόεδρος ΕΟΕ αντίστοιχα, ο καθένας για τον εαυτό του και την πλευρά του να αποποιηθούν τις ευθύνες, δείχνοντας άλλους.

Ο επιχειρηματίας - παράγοντας επανέλαβε την άποψη ότι «μεγάλη ευθύνη φέρει η πολιτεία, που έπρεπε να έχει νομοθετήσει χρόνια πριν, για να αποφύγουμε αυτά τα φαινόμενα». Λες και δεν υπάρχουν νόμοι. Προσθέτοντας ότι «να εξαλειφθούν παντελώς είναι δύσκολο, γιατί αν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει δεν μπορεί να τον εμποδίσει κανείς». Δηλαδή, το ντοπάρισμα είναι προσωπική εσφαλμένη επιλογή και όχι αναγκαίο συστατικό για να γίνει ο αθλητής «πετυχημένο» μέρος του συστήματος...

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός χρησιμοποίησε εύηχα λόγια («να σταματήσουμε να λέμε επιτυχία μόνο την κατάκτηση μεταλλίου») χωρίς βέβαια να μας πει γιατί η κυβερνητική πολιτική δεν τα κάνει πράξη. Ούτε βέβαια αν το σύστημα που (ως πρόσωπο και κομματικό στέλεχος) υπερασπίζεται, αποδέχεται αυτή και παρόμοιες απόψεις. Επικέντρωσε τις ευθύνες για το ντοπάρισμα στο τρίπτυχο ομοσπονδία - προπονητής - αθλητής, λες και λειτουργούν μέσα σε γυάλα. Αφησε σαφέστατες αιχμές για τη Δικαιοσύνη («είναι ανεξάρτητη. Αν παίρνουν αναβολές οι υποθέσεις ντόπινγκ, για το ζήτημα αυτό να απευθυνθείτε στη Δικαιοσύνη») και απάντησε στην ΕΟΕ: «Εχουν το αυτοδιοίκητο όπου θέλουν και όπου δε θέλουν θυμούνται την πολιτεία».

Με μηνύσεις απειλούν, μέσω του συνηγόρου τους, Χαλκιά και Παναγιωτόπουλος. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αμφότεροι «επιφυλάσσονται να ασκήσουν άμεσα όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους κατά οποιουδήποτε αβάσιμα και χωρίς στοιχεία για την υπαιτιότητά τους, τους δυσφημεί». Με μηνύσεις αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις - απαντήσεις θα τοποθετηθεί ο ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του, για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Και παραπέμπει στη ΓΣ του ΣΕΓΑΣ, τους «διαφόρους Αρχάγγελους της Κάθαρσης ή τα φερέφωνά τους» που ζητούν παραίτηση του ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ