Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Σαρώνουν» ελλείψεις και συμβασιούχοι

Σε συστράτευση με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», με αφορμή τη διαρκή μείωση του προσωπικού στη διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν σε όλα τα εργοτάξια της καθαριότητας. Το προσωπικό, ειδικά σε περιόδους αδειών, επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο. Ο τρόπος λειτουργίας της διεύθυνσης αναγκάζει τους εργαζόμενους, κυρίως συμβασιούχους, να δουλεύουν για είκοσι μέρες ή και ένα μήνα συνεχόμενα, χωρίς ανάπαυση και χωρίς να αμείβονται όπως προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Π.χ., η αμοιβή για ένα Σαββατοκύριακο είναι 45 ευρώ, πολύ κάτω από το ημερομίσθιο.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να στρατευτούν με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, για 5νθημερο - 35ωρο και 30ωρο για τα ΒΑΕ. Για εφαρμογή και επέκταση της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια. Καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ και μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να πουν όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων με επιχορήγησή τους αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ