Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Κινητοποιήσεις αύριο και την Πέμπτη

Παράσταση διαμαρτυρίας και από τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά αύριο και μεθαύριο οι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας

Motion Team

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά αύριο και μεθαύριο οι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια της Νάουσας με απόφαση του Εργατικού Κέντρου της πόλης, συνεχίζοντας τον αγώνα με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα κι όχι των τραπεζιτών και του Ομίλου Λαναρά. Αύριο Τετάρτη θα αποκλείσουν συμβολικά το δρόμο μπροστά από το «Εργοστάσιο Γ», στις 10 το πρωί, ενώ την Πέμπτη διοργανώνουν συγκέντρωση - παράσταση στον ΟΑΕΔ Νάουσας, στις 10 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το συνεχιζόμενο εμπαιγμό κυβέρνησης και εργοδοσίας, που έχει αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι για 4ο μήνα και αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας. Διεκδικούν άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων Μάη, Ιούνη, Ιούλη, να δοθεί η επιδότησης αδείας, κανονική πληρωμή κάθε μήνα, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη γίνει ούτε μία απόλυση, δουλειά με δικαιώματα, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, έκτακτη οικονομική ενίσχυση τώρα, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, 3.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο του ομίλου Λαναρά.

Την αλληλεγγύη τους στους κλωστοϋφαντουργούς του Ομίλου Λαναρά εκφράζουν έμπρακτα τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, τα οποία μεθαύριο Πέμπτη διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, στις 11 π.μ., απαιτώντας συνάντηση με την υφυπουργό. Το κάλεσμα στην κινητοποίηση υπογράφουν τα Συνδικάτα Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος, Οικοδόμων, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων, Τροφίμων - Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Λογιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ