Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Χωρίς αντισεισμικό έλεγχο οι παιδικοί σταθμοί

Παρέμβαση για το θέμα από τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Το σοβαρότατο θέμα του αντισεισμικού ελέγχου των δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, με δεδομένη την ανησυχητική μελέτη του ΕΜΠ που αποκάλυψε τον περασμένο Γενάρη ο «Ρ», αλλά και των 1.600 αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς που μέχρι ώρας έχουν απορριφθεί, έθεσε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο προ ημερήσιας διάταξης η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Να θυμίσουμε ότι το πόρισμα του ΕΜΠ συντάχθηκε ύστερα από έρευνα σε 6 παιδικούς σταθμούς του δήμου, στους οποίους φιλοξενούνταν 261 παιδιά και στάλθηκε στο δήμο στις 21 Γενάρη. Εκανε λόγο για «αυξημένη σεισμική τρωτότητα» και «αυξημένη σεισμική διακινδύνευση». Ανέφερε ακόμα στατικά προβλήματα, έλλειψη εξόδου - εισόδου διαφυγής και αναδείκνυε την ανάγκη λήψης προστατευτικών μέτρων.

«Είναι απαράδεκτο μετά από 8 μήνες και ενόψει της νέας περιόδου να μην έχουμε εικόνα για τον έλεγχο των παιδικών σταθμών», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Δανδουλάκης, καθώς και το συγκεκριμένο πόρισμα επιβάλλει τον άμεσο έλεγχο όλων των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, πόσο μάλλον αυτών όπου συναθροίζονται παιδιά.

Σημείωσε, ακόμα, ότι και φέτος μέχρι ώρας έχουν απορριφθεί 1.600 αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, δηλαδή χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς παιδικό σταθμό. Τα εγγεγραμμένα παιδιά είναι 5.271. «Για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να δούμε άμεσα μέτρα γιατί όπως φαίνεται οξύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να βρούμε και άμεσες και μακροπρόθεσμες λύσεις», είπε.

Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της δημοτικής αρχής η Ηρα Βαλσαμάκη, πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου, παρά τη σοβαρότητα του θέματος που αφορά την ασφάλεια χιλιάδων παιδιών, είπε ότι έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των κτιρίων, αλλά πήρε παράταση μετά από αίτημα του καθηγητή του ΕΜΠ, Π. Καρύδη, λόγω ασθένειας. Ωστόσο, έχουν μεσολαβήσει ήδη 8 μήνες. Επιπλέον, υπάρχει η αρμόδια ομάδα για την έρευνα (σ.σ. ο Π. Καρύδης έχει την εποπτεία) και ο έλεγχος θα μπορούσε να είχε προχωρήσει, ώστε να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ