Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Στο στόχαστρο οι κατοχικές δυνάμεις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

«Οι Ταλιμπάν έχουν αποκτήσει προγεφύρωμα στην Κανταχάρ» αναφέρει χτεσινό εκτενέστατο άρθρο των «Νιου Γιορκ Τάιμς» με αφορμή την επίθεση των Ταλιμπάν τον περασμένο Ιούνη στη φυλακή της πόλης που ελέγχεται από τις αμερικανικές δυνάμεις και την απελευθέρωση εκατοντάδων κρατουμένων ισλαμιστών. Ενώ το άρθρο σημειώνει ότι η κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας έχει επιδεινωθεί στο Αφγανιστάν...

Το ίδιο ακριβώς επισήμανε και ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Γιόζεφ Γιουνγκ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη γερμανική πρωτεύουσα για να ανακοινώσει το θάνατο ενός Γερμανού στρατιώτη της πολυεθνικής ΝΑΤΟικής δύναμης (ISAF) και τον τραυματισμό 4 ακόμη, από την επίθεση που δέχτηκε η γερμανική περίπολος στην πόλη Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν.

Επίσης, επίθεση εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν σε σημείο ελέγχου, και στη μάχη που ακολούθησε η ομάδα τους έχασε 18 μαχητές. Στο μεταξύ, στη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επίθεσης έχασαν τη ζωή τους δώδεκα Ταλιμπάν. Σε άλλο περιστατικό, βόμβα τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου εξερράγη σκοτώνοντας τέσσερις Αφγανούς αστυνομικούς.

Τέλος, χτες η αφγανική αστυνομία και χωρικοί βρήκαν το πτώμα του Ιάπωνα που απήχθη προχτές από τους Ταλιμπάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Ο Καζούγια Ιτο απήχθη από τέσσερις ένοπλους, την ώρα που πήγαινε μαζί με τον Αφγανό οδηγό του να ελέγξει το αρδευτικό έργο που κατασκευαζόταν στην περιοχή από την Πεσαουάρ-Κάι, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) στην οποία προσέφερε εθελοντική εργασία ως ειδικός σε αγρονομικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ