Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ - ΣΟΥΔΑΝ
Αίσιο τέλος στην αεροπειρατεία

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Συνελήφθησαν χτες έπειτα από διαπραγματεύσεις 22 ωρών από τις αρχές της Λιβύης δύο Σουδανοί αεροπειρατές που κατέλαβαν προχτές αεροσκάφος της σουδανικής ιδιωτικής εταιρείας «Sun Air» με 87 επιβάτες. Το αεροσκάφος που επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Νγιάλα (πόλη του νότιου Νταρφούρ) - Χαρτούμ κατελήφθη από τους αεροπειρατές και προσγειώθηκε χτες βράδυ στο αεροδρόμιο της μεθοριακής πόλης Κούφρα κοντά στα σύνορα με το Σουδάν.

Η σουδανική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αποστείλει άλλο αεροσκάφος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Κούφρα της νοτιοανατολικής Λιβύης για να μεταφέρει τους επιβάτες στο Σουδάν.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι αεροπειρατές σχετίζονταν με την ανταρτική οργάνωση του Νταρφούρ «Σουδανικός Απελευθερωτικός Στρατός», αλλά αργότερα ανακοινώθηκε πως τα κίνητρά τους ήταν προσωπικά «και δεν είχαν σχέσεις με πολιτικές, ανταρτικές ή άλλες οργανώσεις».

Το Σουδανικό υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, είχε χαρακτηρίσει την αεροπειρατεία «ανεύθυνη τρομοκρατική ενέργεια», ζητώντας την απέλαση και τη μεταφορά των αεροπειρατών στο Χαρτούμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ