Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA
«Κιτρινόμαυρο» αντίο

Στο παρά ένα (γκολ) δεν τα κατάφεραν αμφότερες οι «κιτρινόμαυρες» ελληνικές ομάδες που αγωνίζονταν στο κύπελλο UEFA. Είπαν αντίο από τη συνέχεια του θεσμού, με ήττα (2 - 0) ο Αρης, με ισοπαλία (2 - 2) η ΑΕΚ.

Η Ενωση πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Σαφέστατα βελτιωμένη, συγκριτικά με τις ως χθες εμφανίσεις της, φάνηκε από νωρίς όχι μόνο ότι θέλει αλλά και ότι μπορεί. Γιατί και η Ομόνοια έδειξε να ενδιαφέρεται πρώτιστα για τη διατήρηση του πλεονεκτήματος που είχε και δευτερευόντως να το αυξήσει. Οι φιλοξενούμενοι, παρά τα προβλήματα, ειδικά στην άμυνα και στον άξονα της μεσαίας γραμμής, είχαν απαντήσεις ακόμα και όταν στράβωσε το παιχνίδι. Δέχτηκαν γκολ από τον Ντούρο (10') και ισοφάρισαν με τον Μπλάνκο στο 16'.

Από κει και πέρα έδειχναν σίγουροι πως ήταν θέμα χρόνου να πετύχουν ένα ακόμα γκολ. Ομως, μια απαράδεκτη ενέργεια του Σκόκο, άλλαξε - αρνητικά - τα δεδομένα. Εχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, βούτηξε εκβιάζοντας φάουλ και δέχτηκε τη δεύτερη (αποβολή) στο 58'. Ουσιαστικά εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον αποκλεισμό. Ο Ντούρο έκανε το 2 - 1 (70') και ο Παυλής το 2 - 2 (89') αλλά αυτό δεν έφτασε. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε, με απευθείας κόκκινη, και ο Χουανφράν.

Καλύτερος αλλά κατώτερος των περιστάσεων και αντιστρόφως ανάλογα ουσιαστικός, σε σχέση με τους γηπεδούχους, παρουσιάστηκε ο Αρης. Με πάρα πολλά λάθη, κυρίως στην άμυνα, και καθόλου ευστοχία στην επίθεση. Λογικά λοιπόν αποκλείστηκε από τη Σλάβεν που κατάφερε ν' ανατρέψει το 1 - 0 του πρώτου αγώνα, χάρη σε αυτογκόλ του Νάτσο Γκαρσία (13') και το γκολ του Βρούτσινα (64').


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ