Σάββατο 30 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στο απυρόβλητο

Το βασικό πρόβλημα σε σχέση με τα Πανεπιστήμια δεν είναι οι εκλογές οργάνων, αλλά η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των ιδρυμάτων, οι επιχειρηματικές σχέσεις που αναπτύσσουν, το «πάρε - δώσε» με τις επιχειρήσεις για την αγοραπωλησία κατά παραγγελίαν έρευνας κλπ. Φυσικά, οι πολιτικές δυνάμεις που συντάσσονται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δουλεύουν πυρετωδώς για να μην εκφραστεί η διαμαρτυρία για το κύριο, αλλά να «σκορπίζεται» και να παραφράζεται σε «πολεμικά σκηνικά» των τηλεοπτικών δελτίων. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, από την πρώτη στιγμή καλούν φοιτητές, πανεπιστημιακούς και εργαζόμενους να απέχουν από τις εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, να μη νομιμοποιήσουν τον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο, να παλέψουν για την κατάργησή του.

Τα πρόσφατα σκηνικά στις πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης αναδεικνύουν και το ρόλο της κάθε πολιτικής δύναμης. Οι ομάδες των ΕΑΑΚ απέδειξαν τον τυχοδιωκτισμό τους, καθώς αφού συνέβαλαν στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, επιδιδόμενοι στο «κυνήγι της κάλπης» μετά τηλεοπτικής κάλυψης, κατέληξαν να προτείνουν στην τελευταία γενική συνέλευση αποχή από τις πρυτανικές εκλογές... Τώρα, συγκεκριμένη μερίδα του αστικού Τύπου, ο έτερος υποψήφιος πρύτανης - που δεν εκλέχτηκε - και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν επανάληψη των εκλογών καθώς δεν προσμετρήθηκε η φοιτητική ψήφος (ομάδα κουκουλοφόρων «έκλεψε» την κάλπη των φοιτητών).

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ - που ανάλογα με το ακροατήριο εκφράζει και διαφορετικές «θέσεις» για τις πρυτανικές εκλογές προκειμένου να συσκοτίσει τη σύμπλευσή του με την κυρίαρχη πολιτική - επιβεβαιώνοντας ότι πατάει σε δυο βάρκες, καλεί με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων τη Διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των φοιτητών» στις εκλογές!

Παραμένει ωστόσο η απάντηση των φοιτητών, που εκφράστηκε τόσο στο Πολυτεχνείο Κρήτης (μόλις 20 φοιτητές ψήφισαν μέχρι το μεσημέρι) όσο και σε όλα τα Πανεπιστήμια όπου έγιναν εκλογές (με την ηχηρή μη προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες). Οπως παραμένουν και τα αιτήματα για «καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα Πανεπιστήμια», με τα οποία οι σύμμαχοι της κυβέρνησης και υπέρμαχοι του ιδιωτικοποιημένου πανεπιστημίου προτιμούν να μην ασχολούνται...


Ε. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ