Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ

«Ανατολικά του ύπνου μου» της Αννας Κεσίσογλου
«Ανατολικά του ύπνου μου» της Αννας Κεσίσογλου
Για ενδέκατη χρονιά θα διοργανωθεί φέτος το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, από 6-9/9 στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Θα προβληθούν συνολικά 26 ταινίες από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ισπανία, Τουρκία, Πορτογαλία και Παλαιστίνη. Στους σταθερούς θεματικούς άξονες του φεστιβάλ (πολιτικό ντοκιμαντέρ, εργασία, μετανάστευση και προσωπογραφίες) προστίθεται φέτος μια νέα ενότητα που φιλοξενεί ντοκιμαντέρ με οικολογικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο, σε συνεργασία με το Festival EcoFilms. Στην ενότητα «Οι κριτικοί κινηματογράφου προτείνουν» θα προβληθεί η ταινία «The Band's visit» του Eran Kolirin (Ισραήλ/Αίγυπτος, 2007).

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνονται: Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, με τη συμμετοχή των Γιάννη Κούτρα, Κώστα Θωμαΐδη και Ρίτας Αντωνοπούλου. Εκθεση με κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες του ζωγράφου Βασίλη Δημητρίου. Συνεργασία με το Φεστιβάλ Puntodivista της πόλης Sarroch της Σαρδηνίας.

Εξάλλου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ιαπωνική πρεσβεία στην Αθήνα και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, συνεχίζει για τρίτη χρονιά τη διοργάνωση μικρών αφιερωμάτων στο σύγχρονο ιαπωνικό κινηματογράφο. Από 11-13/9 θα προβληθούν έξι ιαπωνικές ταινίες, στην αίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11 στα Εξάρχεια), με ελεύθερη είσοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ