Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΤΑΒΑ.-- Σε εκλογές εντός των προσεχών βδομάδων οδηγείται ο Καναδάς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης Στεφάν Ντιόν, έπειτα από τις άκαρπες συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό Στέφαν Χάρπερ.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Επιμένει ο αμερικανικός στρατός ότι μόνο πέντε έως επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από την επιδρομή της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχίας στην επαρχία Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν στις 22 Αυγούστου, αμφισβητώντας τον απολογισμό των 96 νεκρών που είχαν δώσει στη δημοσιότητα η αφγανική κυβέρνηση και ο ΟΗΕ.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Η κυβέρνηση της Αργεντινής πρόκειται να διακανονίσει το χρέος που υπέχει έναντι της «Λέσχης του Παρισιού», το οποίο συμποσούται στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, προσφεύγοντας μάλιστα στα συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας «Air Serv» με 17 επιβαίνοντες συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στο Μπουκαβού, στην ανατολική περιοχή της Δημοκρατίας του Κονγκό, έγινε γνωστό χτες από τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στην Κινσάσα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είχαν γίνει ακόμα γνωστά μέχρι χτες το βράδυ, ωστόσο πηγές του ΟΗΕ δήλωσαν ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δυσχερείς στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ