Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κοινή δράση για το πρόγραμμα απεξάρτησης

Την προκλητική αδιαφορία του ΟΚΑΝΑ και του υπουργείου Υγείας για τη συνεχιζόμενη κρίση στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και για το μέλλον των εκατοντάδων ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης που προσέρχονται σε αυτό, κατήγγειλαν οι συμμετέχοντες σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Αγώνα του Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, το μοναδικό πανεπιστημιακό θεραπευτικό πρόγραμμα στη Βόρεια Ελλάδα, στα επτά χρόνια λειτουργίας του έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός χώρος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανθρώπων με προβλήματα εξάρτησης και μελών των οικογενειών τους. Στα πλαίσια της συνάντησης συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών δράσεων για τη συνέχιση του Προγράμματος με τοπικούς φορείς, συνδικάτα εργαζομένων και κινήσεις πολιτών με άξονα τη βασική αρχή ότι η υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα για όλους τους πολίτες.

Στη συνάντηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, που απαίτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την απρόσκοπτη συνέχιση του Προγράμματος που έχει λήξει το 2007 και έκτοτε δεν έχει ανανεωθεί, ενώ αυτό στηρίχτηκε προσωρινά από την οικονομική βοήθεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την κάλυψη βασικών λειτουργιών του. Ηδη, η ΚΟΘ του ΚΚΕ κατάγγειλε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης επιδεινώνει το πρόβλημα των ναρκωτικών παρά τους ισχυρισμούς της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ