Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πίσω απ' τις πραγματικές ανάγκες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ανακοίνωση για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) κυκλοφόρησαν τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Απασχόλησης, στην οποία φαίνεται να αίρονται οι περιορισμοί που είχε βάλει στους χρήστες των υπηρεσιών ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), με το πρόγραμμα των γυναικών με μερική απασχόληση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ολοι οι πολίτες που είναι γονείς ή κηδεμόνες ή επιτροπεύοντες παιδιών με αναπηρία ή εφήβων με νοητική υστέρηση ή κινητική αναπηρία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από 8/9/2008 μέχρι 20/9/2008 στα λειτουργούντα ΚΔΑΠ ΜΕΑ της περιοχής τους». Τα αρμόδια υπουργεία δεν αναφέρονται στους περιορισμούς της ηλικίας και μερικής απασχόλησης που είχαν τεθεί με την απόφαση του ΟΕΕ, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται αν οι περιορισμοί αυτοί θα ισχύουν.

Σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς περιορισμούς, πρόκειται για προγράμματα με ημερομηνία λήξεως, που οι υπηρεσίες τους υπολείπονται των αναγκών και στον αριθμό των ΑμεΑ που καλύπτουν, αλλά και ως προς τις υπηρεσίες που παρέχουν. Ενώ και οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, δουλεύουν με μερική απασχόληση ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Προγράμματα όπως τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι αναγκαίο να επεκταθούν στα πλαίσια ενός δημόσιου συστήματος Πρόνοιας, με γνώμονα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, με στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων και 100% χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ