Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Περίπου 2.300 εκτάρια σερβικής γης παραμένουν «μολυσμένα» από εκατοντάδες ΝΑΤΟικές βόμβες διαφόρων τύπων - εκ των οποίων ορισμένες έχουν βάρος 930 κιλά - αν και έχουν περάσει εννιά χρόνια από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, δήλωσε χτες ο διευθυντής του Κέντρου Δράσης κατά Ναρκών, Πέταρ Μιχαΐλοβιτς.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Αλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από χολέρα ενώ τουλάχιστον 90 επιπλέον κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο τριήμερο στην επαρχία Βαβυλώνα, νοτίως της πρωτεύουσας. Εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας υποστήριξε ότι εκτιμάται πως έχουν μολυνθεί αρκετές ακόμη δεκάδες, ενώ η αποστολή βυτίων με αποστειρωμένο νερό από τη Βαγδάτη προς την επαρχία, δε φαίνεται προς το παρόν αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες και ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη, το απόγευμα, στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο επιβαίνοντες. Οι ισραηλινές αρχές, κατ' αρχάς, εκτιμούν ότι πρόκειται είτε για τεχνικό πρόβλημα είτε για τραγικό ανθρώπινο λάθος. Αντίθετα, επισήμως δεν έγινε κανένα σχόλιο για την καταγγελία του αφρο-αμερικανού χορευτή Αμπντούλ Ραχίμ Τζάκσον, μέλους του χοροθεάτρου «Alvin Ailey», ότι υποχρεώθηκε από την ασφάλεια του αεροδρομίου «Μπεν Γκουριόν» να χορέψει για ν' αποδείξει την ιδιότητά του, παρά το ότι είχε φτάσει μαζί με το υπόλοιπο χοροθέατρο!.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Στα 3,9 δισ. δολάρια ανήλθαν στο τρίτο τρίμηνο οι ζημίες της τέταρτης μεγαλύτερης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας «Lehman Brothers» και η τράπεζα αναζητά απεγνωσμένα κεφάλαια έως 6 δισ. δολάρια για να καλύψει τμήμα των μεγάλων ζημιών της από την πιστωτική κρίση.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χαρτιού ανακοίνωσαν χτες χιλιάδες απολύσεις, το κλείσιμο πιεστηρίων εκτύπωσης και περικοπές στην παραγωγή για να γίνουν, όπως ισχυρίστηκαν, πιο ανταγωνιστικοί. Συγκεκριμένα, η «UPM - Kymmene Corp» και η «Stora Enso Oyj» ανακοίνωσαν πως θα απολύσουν 1.600 και 1.700 εργαζομένους αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ