Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Θερμό επεισόδιο» με Αμερικάνους

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

«Πολεμικό» επεισόδιο μεταξύ των πακιστανικών δυνάμεων και των αμερικανικών στρατευμάτων καθώς, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, με πυροβόλα όπλα Πακιστανοί στρατιώτες απέτρεψαν την εισβολή αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν, σε μία ανάλογη επιχείρηση με αυτή της 3ης Σεπτεμβρίου όπου σκοτώθηκαν 20 άμαχοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επτά αμερικανικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην αφγανική πλευρά των συνόρων και στη συνέχεια στρατιώτες επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Την ώρα που οι Αμερικανοί στρατιώτες κινούνταν προς τα σύνορα, Πακιστανοί στρατιώτες σε παρακείμενο φυλάκιο ελέγχου άνοιξαν πυρ στον αέρα και οι Αμερικανοί οπισθοχώρησαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τοπικών αξιωματούχων.

Επισήμως οι πακιστανικές Ενοπλες Δυνάμεις τηρούν «σιγήν ιχθύος» για το περιστατικό και δεν το επιβεβαιώνουν, αν και μόλις τις προηγούμενες ημέρες, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Περβάζ Καγιάνι και λίγο αργότερα ο ταξίαρχος Ατάρ Αμπάς, με δηλώσεις επιβεβαίωσαν ότι έχει δοθεί διαταγή στον πακιστανικό στρατό να προβεί σε αντίποινα εναντίον οποιασδήποτε ξένης επέμβασης.

Το επεισόδιο που σημειώθηκε κοντά στο χωριό Ανγκόρ Αντα, περίπου 30 χλμ από τη Βάνα, έρχεται τη στιγμή που διογκώνεται η οργή στο Πακιστάν για αμερικανικές επιθέσεις στα σύνορα με θύματα αμάχους και ενώ ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος Ασιφ Ζαρντάρι βρίσκεται καθ' οδόν για το Λονδίνο, όπου αναμενόταν να συναντηθεί με το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν. Ο Μπράουν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στον Ζαρντάρι να επιτρέψει στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις να επιχειρήσουν εντός του Πακιστάν, παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ επισήμως επιμένει ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις υπό την αμερικανική ηγεσία επιχειρήσεις. Την περασμένη βδομάδα αποκαλύφθηκε, δε, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους ενέκρινε τους τελευταίους μήνες στρατιωτικές επιδρομές κατά εξτρεμιστών σε πακιστανικό έδαφος χωρίς προηγούμενη έγκριση της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ