Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
NISSAN ALMERA CHALLENGE
Γρήγορη... πρόκληση

Ενα νέο Almera, το Challenge, έτοιμο να αντιμετωπίσει την «πρόκληση» των γρήγορων οδηγών, παρουσίασε η Nissan - Sporteam της Νικ. Ι. Θεοχαράκης. Ο 16βάλβιδος κινητήρας υπέστη τις «περιποιήσεις» των μηχανικών και αποδίδει πλέον 110 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις παρουσιάζουν ανάλογη βελτίωση, με την τελική να φθάνει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ επιταχύνει από 0-100 σε 11,5. Κυριότερες αλλαγές και υπεύθυνες για την αύξηση της απόδοσης, η αλλαγή ολόκληρης της εξάτμισης, επεμβάσεις στο σύστημα τροφοδοσίας και διαφορετικές ρυθμίσεις στις οποίες κατέληξαν οι μηχανικοί της Νικ. Ι. Θεοχαράκης.

Οι αναρτήσεις -γόνατα Mac Pherson εμπρός, ημιάκαμπτος άξονας πολλαπλών συνδέσμων πίσω- διαθέτουν πλέον πιο σκληρά ελατήρια της Eibach και αμορτισέρ της Monroe. Το πιο σπορτίβ στήσιμο ολοκληρώνουν τα φαρδύτερα ελαστικά, διαστάσεων 185/65 R15''. Τα φρένα αποτελούνται από τέσσερις δίσκους, οι εμπρός αεριζόμενοι, οι οποίοι ελέγχονται από ένα διαγώνιο σύστημα υδραυλικής υποβοήθησης. Προαιρετικά διατίθεται το εξελιγμένο ABS της Bosch 53, το οποίο συνδυάζεται με το EBD (Ηλεκτρονικός Κατανεμητής Πέδησης) και το Brake Assist (Υποβοήθηση Φρένου), το οποίο είναι και το πρώτο σύστημα αυτού του τύπου που τοποθετείται σε αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Το Almera διαθέτει ενεργητικά προσκέφαλα, σύστημα Προστασίας κεφαλής και θώρακα, ενώ το πακέτο της παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνει το σύστημα παιδικού καθίσματος ISOFIX που εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά των παιδιών. Αερόσακος οδηγού - συνοδηγού, προεντατήρες ζωνών ασφαλείας, πλευρικοί δοκοί ασφαλείας, immobilizer, υδραυλικό τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ' ύψος, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες και air condition είναι τα βασικότερα στοιχεία του εξοπλισμού στο Almera Challenge. Για όσους θέλουν το δικό τους Challenge να ξεχωρίζει, διατίθενται ζάντες αλουμινίου και μια μεγάλη αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος. Οι τιμές του Challenge ξεκινούν από τα 4.815.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ