Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΑΛΟ ΜΑΛΙΑΚΟΥ
Παραδόθηκε νέο τμήμα

Παραδόθηκε χτες επίσημα στην κυκλοφορία από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά ένα ακόμη οδικό τμήμα του πολύπαθου «πετάλου του Μαλιακού», που και φέτος το καλοκαίρι αναδείχτηκε στο πιο «φονικό» της χώρας με 11 νεκρούς. Πρόκειται για το τμήμα 5 χιλιομέτρων της παράκαμψης των Θερμοπυλών.

Μετά την παράδοση του τμήματος αυτού, τα έτοιμα τμήματα του «πετάλου» έφτασαν τα 54 χιλιόμετρα, ενώ μένουν ακόμη για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου 4,1 χιλιόμετρα από τη Νέα Κοίτη Σπερχειού έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Ροδίτσας (υπολογίζεται να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2009) και το τμήμα μήκους 19,2 χιλιομέτρων Στυλίδα - Ράχες (υπολογίζεται να παραδοθεί το Σεπτέμβρη του 2010).

Παρότι τα έργα του «πετάλου», προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ, κατασκευάζονται αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού, μόλις ολοκληρωθούν θα παραδοθούν για εκμετάλλευση από την ιδιωτική κοινοπραξία που κατασκευάζει τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), η οποία θα επιβάλει «τσουχτερά» διόδια, που θα αρχίσουν να εισπράττονται από το 2009...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ