Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Αγωνιούν για τα κέρδη της πλουτοκρατίας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σχολιάζοντας τις χτεσινές δηλώσεις Αλογοσκούφη, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, για δήθεν μέτρα της κυβέρνησης που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τις συνέπειες της κρίσης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Η μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των υπολοίπων κυβερνήσεων της ΕΕ δεν είναι η προστασία των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά η προστασία των υψηλότατων κερδών των τραπεζών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας.

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Οπως δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης υπέρ του καπιταλισμού που να μπορεί να αποτρέψει την κρίση του, έτσι δεν υπάρχει και πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι για να απαλλαγούν από τα δεινά που προκαλεί ο καπιταλισμός είτε στη φάση της ανάπτυξης, είτε στη φάση της ύφεσης και της κρίσης, είναι αυτός της αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης και πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ