Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «λάθος δρόμο» θεωρεί το 78% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης της εφημερίδας «USA Today», του τηλεοπτικού δικτύου «ABC News» και του πανεπιστημίου Columbia και παράλληλα ότι η οικονομία είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας.

ΚΙΤΟ.-- Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο του Εκουαδόρ ανακοίνωσε χτες ότι τα πάντα είναι έτοιμα και ότι όλα τα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαξωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής για την έγκριση του νέου Συντάγματος.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- «Το στέλεχος των FARC, Αϊκάρντο δε Χεσούς Αγουδέλο, γνωστός με το αντάρτικο όνομά του Ελ Παΐσα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών στη δυτική επαρχία του Τσοκό» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αμυνας, Χουάν Μανουέλ Σάντος.

ΤΙΦΛΙΔΑ - ΜΟΣΧΑ.-- Απέρριψε χτες η Ρωσία την πληροφορία ότι η Γεωργία κατέρριψε τη Δευτέρα ρωσικό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος στην περιοχή νότια της Νότιας Οσετίας, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα το γεωργιανό υπουργείο Εσωτερικών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους ισχυρισμούς της Γεωργίας ως «επικοινωνιακή πρόκληση» που έχει στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

ΡΩΜΗ.-- Το «πράσινο φως» έδωσε χτες η ιταλική κυβέρνηση για την ανάπτυξη επιπλέον 500 στρατιωτών για τους επόμενους τρεις μήνες, κυρίως στη νότια Ιταλία, «για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της τάξης» και την υποτιθέμενη καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μετά τη δολοφονία επτά ανθρώπων - μεταξύ των οποίων οι έξι ήταν Αφρικανοί - την περασμένη βδομάδα.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Νέα ένταση στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Αϊν αλ Χίλουεχ, στο νότο της χώρας, μετά από έκρηξη βόμβας όπου σκοτώθηκε μέλος της ισλαμιστικής ακραίας οργάνωσης «Κίνημα Ισλαμικού Αγώνα». Τις τελευταίες ημέρες τα επεισόδια είναι συνεχή μεταξύ των διαφόρων παλαιστινιακών οργανώσεων.

ΧΑΓΗ.-- Τη νέα, «εκσυγχρονισμένη» μορφή του κατηγορητηρίου κατά του πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων Ράντοβαν Κάρατζιτς έδωσε χτες ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Στις 11 κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας προστέθηκε άλλη μία, ενώ μειώθηκαν σε 27 από 47 οι τοποθεσίες των εγκλημάτων που υποτίθεται πως διέπραξε ο Κάρατζιτς...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο Μπόμπαν Στάνκοβιτς, ο ένας από τους δύο Σέρβους υπουργούς της κυβέρνησης των Κοσσοβάρων Αλβανών με πρωθυπουργό τον Χασίμ Θάτσι, παραιτήθηκε χτες επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Επιδημία χολέρας στις βόρειες επαρχίες της Νιγηρίας, Ζαμφάρα, Κατσίνα, Μπάουτσι και Κάνο έχει ξεσπάσει το τελευταίο 15ήμερο με αποτέλεσμα το θάνατο 97 ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ