Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΖΟΕΛ ΚΑΙ ΙΘΑΝ ΚΟΕΝ
Καυτό απόρρητο

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί έχουν σηκώσει τόσο θόρυβο οι αδελφοί Κοέν. Οι ταινίες τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από καλογυρισμένες καθαρά εμπορικές και, κάποιες από αυτές, απλώς διασκεδαστικές ταινίες. Η τελευταία τους μάλιστα δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα! Διάφοροι επιτυχημένοι και αποτυχημένοι πράκτορες της CIA, καθώς και άλλα κοινωνικά αποβράσματα, μπλέκονται σε επαγγελματικά και ερωτικά γαϊτανάκια. Ολος αυτός ο κόσμος, σύμφωνα με τους Αμερικανούς υπερτιμημένους δημιουργούς, στο βάθος είναι καλά ανθρωπάκια. Ο,τι κάνουν το κάνουν από καλοσύνη τους ή από χαζομάρα τους!

Κάποιοι, βέβαια, θα μιλήσουν για σάτιρα ή για υπόγειο ξεφωνητό της γνωστής αμερικάνικης υπηρεσίας. Θα δούνε πίσω από την οθόνη καταδίκη των μεθόδων της CIA. Ο,τι κι αν πούνε, η ταινία είναι, προσπαθεί να είναι, μια γελαστική περιπέτεια και τίποτα άλλο. Ομως, γέλιο δε βγαίνει. Γιατί δε φτάνει το υπερβολικό παίξιμο των ηθοποιών για να γελάσεις. Ούτε και τα απίθανα περιστατικά που συμβαίνουν. Οι σοβαροί άνθρωποι δε γελάνε ποτέ με τη CIA. Οργίζονται μόνο.

Και οι σοβαροί δημιουργοί, θα έλεγα, δεν πρέπει να κάνουν αστεία με τη CIA. Ιδιαίτερα, αστεία που αθωώνουν και αποπροσανατολίζουν! Αστεία που λέγονται από γνωστούς και «χαριτωμένους» ηθοποιούς. Οι οποίοι έχουν το «χάρισμα» να περνάνε ευκολότερα τα μηνύματα. Θυμίζω, απλώς, πως για να γυριστούν παρόμοιες ταινίες χρειάζεται ειδική άδεια από τη CIA και το FBI και πως υπάρχουν «ειδικοί» που παρακολουθούν τα γυρίσματα. Αυτά, βέβαια, όταν οι συγκεκριμένες ταινίες δεν είναι κατ' ευθείαν χρηματοδοτούμενες από τις εν λόγω υπηρεσίες.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνι, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τζον Μάλκοβιτς, Τίλντα Σουίντον, Ρίτσαρντ Τζένκινς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ