Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Ενιαία και αποφασιστική απάντηση

Σε σχόλιό του για τη μελέτη της αναλογιστικής αρχής για το Ασφαλιστικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει: «Η έκθεση της λεγόμενης Αναλογιστικής Αρχής για τα ασφαλιστικά ταμεία, που αξιοποιεί τη χρυσοπληρωμένη από την κυβέρνηση αναλογιστική μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, έγινε κατά παραγγελία της κυβέρνησης.

Οι προτάσεις της αναλογιστικής αρχής φανερώνουν ότι δίπλα και μαζί με το ξήλωμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων διαμορφώνουν ένα συνολικό σχέδιο αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, μείωσης των συντάξεων στο κατώτατο δυνατό επίπεδο, αλλά και ένταση της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας. Η έκθεση της Αναλογιστικής Αρχής αποκαλύπτει ότι τα έως τώρα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα αποτελούν μόνο τη βάση συνέχισης και κλιμάκωσης της επίθεσης κατά των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Είναι επιτακτική ανάγκη η εργατική τάξη ενιαία και αποφασιστικά να ξεσηκωθεί με στόχο την ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα. Να συσπειρωθεί στη γραμμή της ανυπακοής και απειθαρχίας στην ΕΕ, στην αποδυνάμωση των κομμάτων της, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ