Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Μαγευτικές μουσικές

Εμπνευσμένο από μια από τις ελάχιστες καταγραφές αρχαιοελληνικής μουσικής - το Επιτύμβιο του Σεικίλου που βρέθηκε στις Τραλλείς (Αδανα) της Μ. Ασίας - είναι το έργο «Sicilo e altri frammenti», που θα παρουσιάσει ο Ενιο Μορικόνε, στις δύο συναυλίες του, αύριο και τη Δευτέρα, στο Ηρώδειο. Δύο βραδιές πλημμυρισμένες από τα μαγευτικά ηχοχρώματα του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη, καθώς θα παρουσιάσει διαχρονικές επιτυχίες που έγραψε για ευρωπαϊκές και αμερικανικές ταινίες. Στο πλαίσιο της ενότητας «Μουσική για τον κινηματογράφο» θ' ακουστούν υπέροχες μελωδίες του από ταινίες όπως «Οι αδιάφθοροι», «Κάποτε στην Αμερική», «Ο θρύλος του 1900», «Σινεμά ο "Παράδεισος"», «Μαλένα», «Ο Καλός, ο Κακός και ο Ασχημος», «Κάποτε στη Δύση», «Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο», «Η συμμορία των Σικελών» κ.ά. Στις δύο συναυλίες ο - πρόσφατα τιμημένος με «Οσκαρ» για τη συνολική του προσφορά στην κινηματογραφική μουσική - συνθέτης θα διευθύνει την αγαπημένη του ορχήστρα «Roma Sinfonietta». Συμμετέχουν η σοπράνο Susanna Rigacci, η πιανίστρια Gilda Butta και οι χορωδίες της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων.

  • «Μεσογειακή Αύρα» τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που θα δώσει ο Γιώργης Κοντογιάννης (Κρης), ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες μουσικούς, αύριο, στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Ιερά Οδός και Δαρδανελίων, Αιγάλεω), με ερμηνευτές τον Βασίλη Λέκκα και την Αλμπίνα Ζαχαριάδου και τη συμμετοχή εξαίρετων μουσικών. Η παράσταση περιλαμβάνει μουσικά θέματα του Γ. Κοντογιάννη για κιθάρα φλαμένκο επηρεασμένα από τη μεσογειακή μουσική, διασκευές γνωστών μελωδιών απ' όλο τον κόσμο και το διεθνή κινηματογράφο. Επίσης, τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Γ. Ζαμπέτα, Β. Τσιτσάνη. Είσοδος ελεύθερη.
  • Εμπνευσμένο από την ποίηση του Κ. Καρυωτάκη, της Μ. Πολυδούρη και άλλων Ελλήνων ρομαντικών ποιητών του μεσοπολέμου είναι ο νέος κύκλος τραγουδιών κι ορχηστρικών κομματιών για έγχορδα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή που γράφτηκε για τα 43α «Δημήτρια» και παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, αύριο (9μμ), στο Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το έργο που τιτλοφορείται «Σαν Δέσμη Από Τριαντάφυλλα» ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι). Συμμετέχουν ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Παπαχρόνης και κουιντέτο εγχόρδων με το συνθέτη στο πιάνο.
  • Με τη μουσική παράσταση του παραμυθιού «Ηχος - Μύθος σαν ενώσουν», οι «ΗΧόΜΥΘΟΙ» εγκαινιάζουν σήμερα και αύριο το «Ηχοθέατρο» (Μπουμπουλίνας 25, Στάση Μετρό Δάφνη). Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ