Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ» ΣΤΟ «ΦΙΛΙΠ»
Κινηματογραφική «όαση» για μικρούς και μεγάλους

Ο Δημήτρης Σπύρου
Ο Δημήτρης Σπύρου
Ακόμη μία κινηματογραφική «ανάσα» για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζει για το χειμώνα το «Νεανικό Πλάνο», στον κινηματογράφο «Φιλίπ». Φέτος θα προβληθούν 11 ταινίες βραβευμένες σε δεκάδες νεανικά φεστιβάλ. Ταινίες «αριστουργηματικές» όπως τις χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του «Νεανικού Πλάνου» και σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου.

Οι δυο μάλιστα από αυτές «μπορεί ν' αποτελέσουν την έκπληξη της χρονιάς». Πρόκειται για τη φινλανδική «Christmas Story» («Μια ιστορία για τον Αγιο Βασίλη» στην ελληνική διανομή) και την ταινία κινουμένων σχεδίων «Μια ιστορία για δυο κουνουπάκια» του «γερομάστορα» του κινηματογράφου για παιδιά και νέους, Γιάνικ Χάστρουπ, «ο οποίος σμίγει μετά από πολλά χρόνια με τον παλιό φίλο του Φλέμινγκ Κουίστ Μόλερ και εκείνο που καταφέρνουν είναι "πέραν πάσης περιγραφής"».

Οι υπόλοιπες ταινίες: «Ο Μότσαρτ στην Κίνα», Bernd Neuburger (Αυστρία). «Το άλογο της Γουίνκι», Mischa Kamp (Ολλανδία). «FIGHTER», Natasha Arthy (Δανία). «Αλματα», Petter Naes (Σουηδία). «Εσύ κι εγώ», Liwen Ma (Κίνα). «Μούσκιν», Yasmin Ahmad (Μαλαισία). «Μίνους», Vincent Bal (Ολλανδία). «Είσαι ελεύθερος», Mohammad Ali Talebi (Ιράν). «Το σκασιαρχείο», Jean-Paul Le Chanois (Γαλλία).

Το «Νεανικό Πλάνο» περνά και στην κινηματογραφική παραγωγή (θυμίζουμε ότι διοργανώνει το πολύ σημαντικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους) με αρχή το «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα», από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, με σενάριο - σκηνοθεσία Δ. Σπύρου, σε διεθνή συμπαραγωγή. Η πρόταση υποβλήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τις κρίσεις του Οκτώβρη, ενώ έχει εξασφαλιστεί το 20% της παραγωγής από τον Καναδά και το 10% από τη Βουλγαρία. Διευθυντής φωτογραφίας θα είναι ο Γιώργος Αρβανίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ