Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
«Κατεβάστε τα ρολά στις 13 του Οκτώβρη»!

Στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί, η συγκέντρωση της Αθήνας τη μέρα της κινητοποίησης

Αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό ΕΒΕ απευθύνει η γραμματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενόψει του πανελλαδικού κλεισίματος των καταστημάτων τη Δευτέρα 13 του Οκτώβρη, καθώς και των συγκεντρώσεων που προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση της Συντονιστικής θα γίνει στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί. Απευθυνόμενη σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορο, αυτοκινητιστή, με την ανακοίνωσή της τον καλεί: «Να κατεβάσει τα ρολά τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη. Να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σε όλη τη χώρα με βάση το αντιμονοπωλιακό πλαίσιο δράσης της».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει: «Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, συνεπής στον αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό δρόμο που χάραξε από την ίδρυσή της, καλεί τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, να πάρουν την υπόθεση της πανελλαδικής κινητοποίησης στις 13 του Οκτώβρη στα χέρια τους. Να απομονώσουν τις Σειρήνες περί διάσπασης. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν κινδυνεύει από τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των ΕΒΕ. Υπονομεύεται από τους συνδικαλιστές των "υπουργικών διαδρόμων" και τους απολογητές των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού».

Επίσης, η γραμματεία της Συντονιστικής:

  • «Επισημαίνει την όξυνση της επίθεσης της κυβέρνησης. Μετά το Ασφαλιστικό που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, τα νέα φορολογικά μέτρα προσθέτουν επιπλέον χαράτσια στην πλάτη των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών ΕΒΕ. Την ώρα που ο προϋπολογισμός τσιγκουνεύεται χρήματα για τη σωτηρία του ΟΑΕΕ, μοιράζει απλόχερα φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις. Την ώρα που η οικονομική κρίση χτυπάει την πόρτα μας, η κυβέρνηση ψάχνει τον ένοχο στη δήθεν φοροδιαφυγή των μικρών επιχειρήσεων. Αναζητά εξιλαστήρια θύματα στους ΕΒΕ και στα άλλα λαϊκά στρώματα για τα αδιέξοδα της φιλομονοπωλιακής της πολιτικής και του πολυδιαφημισμένου "ευρωπαϊκού μονόδρομου".
  • Καταγγέλλει την ηττοπαθή συμβιβαστική πολιτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ. Που αποδέχεται τη λεηλασία των αποθεματικών του ΟΑΕΕ και δε λέει κουβέντα για τα 48 δισ. ευρώ που λείπουν από το Ταμείο και τις αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν. Που σιγοψιθυρίζει ότι "μας βολεύει" το κλείσιμο των ανέλεγκτων χρήσεων και το 1 δισ. ευρώ που θα πληρώσουμε. Που διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις και ετοιμάζεται για μια κινητοποίηση "στο πόδι", για να αφιερωθεί κατόπιν απερίσπαστη στο πλασάρισμα των σεμιναρίων που είναι η ειδικότητά της. Καταγγέλλει επίσης την τακτική υπεράσπισης του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΣΕΕ και τη μόνιμη αλλεργία στις κινητοποιήσεις».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ