Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΩΡΩΠΟΣ
Οι μετανάστες οργανώνουν τον αγώνα τους

Με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για τις σκληρές συνθήκες εργασίας και άγριας εκμετάλλευσης που βιώνουν

Συζήτηση με Πακιστανούς εργάτες για όλα όσα τους απασχολούν - για τα χαρτιά τους, τη δουλειά, τα ένσημα, τις συνθήκες ζωής τους - πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στον Ωρωπό με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Παρά τη βροχή, δεκάδες μετανάστες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΚΚΕ, καθώς, όπως διαπίστωσαν και πριν δύο εβδομάδες σε κινητοποίηση που έγινε για να δοθούν τα δεδουλευμένα σε απολυμένους συναδέλφους τους, οι κομμουνιστές και οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις μπαίνουν μπροστά στις διεκδικήσεις των εργατών.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εργάτες γης και μάλιστα σε πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας και άγριας εκμετάλλευσης. Εργάζονται κατά μέσο όρο 10-12 ώρες την ημέρα για 22 ή 23 ευρώ, χωρίς ασφάλιση. Οσοι πήραν το λόγο εξέφραζαν την αγωνία τους για το πώς θα βελτιώσουν τη ζωή τους, πώς θα νομιμοποιηθούν, πώς θα αυξηθεί το μεροκάματο. Οπως αναδείχτηκε από την κουβέντα, οι εργοδότες τούς κοροϊδεύουν λέγοντάς τους ότι δεν μπορούν να τους κολλούν ένσημα αν δεν είναι νόμιμοι στην Ελλάδα...

Μιλώντας μαζί τους ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, γραμματέας της Αχτίδας Μενιδίου, ξεκαθάρισε, ότι το ΚΚΕ δεν «ξεχωρίζει» τους ανθρώπους με βάση τη φυλή, το χρώμα τους ή τη θρησκεία τους, αλλά ξεχωρίζει μόνο τους εργάτες από τους καπιταλιστές. Τους εξήγησε, ότι οι κατακτήσεις θα έρθουν όσο θα συσπειρώνονται και θα αγωνίζονται οργανωμένα μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους. Γι' αυτό επιβάλλεται να οργανωθούν και να διεκδικήσουν από κοινού δουλειά με δικαιώματα, ένσημα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σχολείο για τα παιδιά τους.

Στην ανάγκη να είναι όλοι οι μετανάστες και Ελληνες εργάτες ενωμένοι, να γραφτούν στα συνδικάτα τους για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, να είναι ασφαλισμένοι, να πληρώνονται τις υπερωρίες κ.ά. αναφέρθηκε ο Ανδρέας Καργόπουλος, μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τους Μετανάστες.

Ολοι μαζί οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν ότι πρέπει να ξαναβρεθούν να κουβεντιάσουν, να πάρουν αποφάσεις για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σχετικά με την οργάνωση της πάλης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ