Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντείνονται τα μέτρα καταστολής

Ενημέρωση στη Βουλή για τα όσα αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Εντείνει η ΕΕ την καταστολή της μετανάστευσης
Εντείνει η ΕΕ την καταστολή της μετανάστευσης
Τις τεράστιες ευθύνες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που με τις κάθε μορφής επεμβάσεις ευθύνονται για το φαινόμενο της μετανάστευσης, αλλά και την υποκρισία τους για το δήθεν ενδιαφέρον τους για τους μετανάστες, ανέδειξαν χτες στη Βουλή οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών από τον υπουργό Εσωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το θέμα της μετανάστευσης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι το σχετικό σχέδιο που προωθεί η γαλλική προεδρία της ΕΕ καλύπτει και τις ελληνικές θέσεις. Ισχυρίστηκε ότι προωθείται μια πολιτική που ενθαρρύνει τη «νόμιμη» μετανάστευση και αντιμετωπίζει την «παράνομη». Τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να «θωρακίζονται τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ». Παρά τον ολοφάνερο κατασταλτικό χαρακτήρα του προωθούμενου σχεδίου, κατά τον υπουργό εξασφαλίζει μια «ισορροπημένα ανοιχτή, προοδευτική και όχι αμυντική στάση απέναντι στο μεταναστευτικό φαινόμενο».

«Οσο υπάρχουν πόλεμοι, εκμετάλλευση των αναπτυσσόμενων χωρών και δικτατορίες, θα υπάρχει μετανάστευση και δεν μπορεί ποτέ με κανένα κατασταλτικό μέτρο να αντιμετωπιστεί», τόνισε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι οι πολιτικές της ΕΕ κατατείνουν στο να ελέγξουν τη μετανάστευση προκειμένου «να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από την πιο στυγνή εκμετάλλευση των μεταναστών» και τόνισε ότι επιστρατεύεται η καταστολή αφού δημιουργούνται «επιχειρήσεις επέμβασης, δυνάμεις καταστολής οπλισμένες με σύγχρονα και βαριά όπλα», που στρέφονται κατά των μεταναστών. Ζήτησε δε τη μονιμοποίηση όλων των μεταναστών, οι οποίοι θα απολαμβάνουν ίσης αμοιβής για ίση εργασία.

Η ΕΕ, ως ιμπεριαλιστικός οργανισμός, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για το μέρος που της αναλογεί για την πηγή του προβλήματος της μετανάστευσης, προωθεί ένα σχέδιο για τη μετανάστευση με βασικό άξονα την αναχαίτιση των μεταναστών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως επιδρομείς που πρέπει είτε να αποκρουστούν είτε να εξολοθρευτούν, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Αλυσσανδράκης. Αναφερόμενος στη «νόμιμη μετανάστευση» είπε ότι άξονας της ΕΕ είναι η επιλεκτική εισαγωγή μεταναστών για ειδικευμένη εργασία με αφαίμαξη των φτωχών χωρών και ταυτόχρονα προωθείται η εποχική μετανάστευση και οι εποχικοί εργάτες, που δημιουργούν φαινόμενα όπως αυτό που ζήσαμε με τους μετανάστες στη Μανωλάδα.

Το πραγματικό ρατσιστικό και βαθιά αντεργατικό πρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ. αποκάλυψαν οι εκπρόσωποί του φθάνοντας στο σημείο να αναφέρουν ότι «η Ευρώπη τείνει να γίνει Μουσουλμανία αφού οι ισλαμικοί θύλακες της Ευρώπης διογκώνονται συνεχώς». Επέμειναν να θεσπιστούν «πληθυσμιακές ποσοστώσεις» στην είσοδο μεταναστών και έκαναν λόγο για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας και άλλων μουσουλμανικών χωρών προκειμένου μέσω των μεταναστών «να δημιουργηθούν ισλαμικοί μουσουλμανικοί θύλακες εντός της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ