Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικός «πυρετός»

«Βέρθερος» στο θέατρο της «Ανοιξης»
«Βέρθερος» στο θέατρο της «Ανοιξης»
Μια θρυλική λογοτεχνική μορφή, ένας τροβαδούρος που αφηγείται, στοχάζεται και τραγουδάει την ιστορία μιας ζωής κι ενός απελπισμένου έρωτα, τον πόνο και το θάνατό του ενώπιον των θεατών. Πρόκειται για τον «Βέρθερο» του Γκαίτε, διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου», το οποίο από την Πέμπτη 19 Οκτώβρη ανεβαίνει στο «Θέατρο της Ανοιξης» (οδός Γερμανικού, Μεταξουργείο), από το «Θέατρο του Λόγου» του Βίκτωρα Αρδίττη, σε μετάφραση Στέλλας Νικολούδη, δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη, μουσική Στάθη Ιωάννου, σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Δαγκλίδη, φωτισμούς Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Μενέλαος Χαζαράκης. Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή του «Θεάτρου του Λόγου», του «Θεάτρου της Ανοιξης» και του «Κέντρου Καλλιτεχνικής Πράξης Τρίπολης».

  • «Δεν πιστεύω στα μάτια σου» τιτλοφορείται το έργο που παρουσιάζεται (μέχρι 22/10), στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου», σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Κουτσουρέλη. Η παράσταση βασίζεται στα μονόπρακτα: «Ο αγώνας» και «Δεν πιστεύω στα μάτια σου» του Αλέξανδρου Ψυχούλη, «Το τσάι» του Γιώργου Γυπαράκη και «Παρακινδυνευμένη εξομολόγηση» των Κώστα Μπεβεράτου -Αλέξανδρου Ψυχούλη. Η μουσική είναι του Γιώργου Κουμεντάκη. Παίζουν: Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Κατσιμίχας, Χάρης Μιχαλογιαννάκης, Κική Μπάκα, Βαγγελιώ Ράντου, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιάννης Χατζηγιάννης.
  • Η «Πράξη» θα παρουσιάσει, στη Β΄ Σκηνή του «Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας» το έργο του Λουΐτζι Πιραντέλο «Δίχως να ξέρεις πώς», σε μετάφραση Αννας Βαρβαρέσου - Τζόγια, σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, σκηνικά Πεπέτας Αρβανίτη, κοστούμια Μαρίας Κοντοδήμα, μουσική Κατερίνας Καραμεσήνη. Παίζουν: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Χρήστος Λιακόπουλος, Μάντυ Λάμπρου, Μάρω Μαύρη και Ευγένιος Λαμπρινάκος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ