Κυριακή 5 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ο Χριστόδ. Μπανίκας στο ΦΟ Νέου Ηρακλείου
  • Πρωταθλητής ΕΕ ο Ολλανδός Γιαν Βέρλε. Δεύτερη στις γυναίκες η Ελενα Ντέμπο - Λογοθέτη
  • Η έμπειρη Ρωσίδα Κόστενιουκ νίκησε στον τελικό την 14χρονη Χόου Γιφάν

Παλιότερο μπαράζ για το Πρωτάθλημα Ελλάδας ανάμεσα στον GM Χριστόδουλο Μπάνίκα (δεξιά) και τον Στέλιο Χαλκιά
Παλιότερο μπαράζ για το Πρωτάθλημα Ελλάδας ανάμεσα στον GM Χριστόδουλο Μπάνίκα (δεξιά) και τον Στέλιο Χαλκιά
Αξιόλογη μεταγραφή εξασφάλισε (τουλάχιστον για δυο χρόνια), ο Φιλαθλητικός Ομιλος Νέου Ηρακλείου αποκτώντας από την 1.1.2009 τον πολυπρωταθλητή Ελλάδας και GM Χριστόδουλο Μπανίκα. Ο ισχυρός Θεσσαλονικιός θα διαμένει πλέον στην Αθήνα και θα ασχοληθεί παράλληλα και με την προπόνηση των σκακιστών και σκακιστριών της ομάδας του Ν. Ηρακλείου.

* Στο 4ο Ατομικό Πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έγινε στο Λίβερπουλ, έμειναν πίσω κορυφαίοι γκραντ - μάστερς, όπως οι Μπακρό, Σορτ, Ανταμς, Χόγουελ και προηγήθηκε ο 24χρονος Ολλανδός GM Γιαν Βέρλε (2591) κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ενωσης 2008 με 8 βαθμούς σε 10 αγώνες. Δεύτερος με 7,5 β. ο Τσέχος GM Λαζνίτσκα (2601) και ακολούθησαν 10 GM από 7 βαθμούς: Ανταμς (Αγγλία 2735), Νταβίντ (Λουξ.), Λαγκράβ (Γαλλία), Μέγερ (Γερμ.), Λ' Αμί (Ολλ.), Μπακρό (Γαλλ.), Σορτ (Αγγλ.), Μπεργκ (Σουηδ.), Σούλσκις (Λιθουανία).

Η σκακίστρια της Εθνικής μας Ομάδας Ελενα Ντέμπο - Λογοθέτη κατετάγη 2η γυναίκα μετά την Αραχάμια (Σκοτία) με 6 β., ενώ με 6 βαθμούς ήταν και ο Ελληνας GM Βασίλης Κοτρωνιάς.

* Πρωταθλήτρια Κόσμου στο Ατομικό Γυναικών που έγινε πρόσφατα στο Νάλτσικ της Ρωσίας, αναδείχτηκε η ισχυρή και έμπειρη σε συμμετοχές Ρωσίδα Κατ. Κόστενιουκ, νικώντας στον τελικό την 14χρονη ταλαντούχα Κινέζα Χόου Γιφάν με 2,5-1,5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ