Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Συνεχίζει να μοιράζει χρήμα στους ιδιώτες

«Μπάλωμα» στο μπάλωμα κάνει η κυβέρνηση στο θέμα των παιδικών σταθμών. Ανακοίνωσε, χτες, νέες ημερομηνίες για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα με τα «κουπόνια» για τους παιδικούς σταθμούς. Υπενθυμίζουμε ότι με ευρωπαϊκό πρόγραμμα η κυβέρνηση αντί να φτιάξει νέες δομές και να παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα στις λαϊκές οικογένειες να στείλουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς, χαρίζει λεφτά στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σταθμών. Με το πρόσχημα της ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, δίνονται κουπόνια σε συγκεκριμένες ομάδες γονέων και οι ιδιωτικοί ή οι δημοτικοί παιδικοί εισπράττουν το αντίτιμο.

Μέχρι πρόσφατα, εκτός των «ευπαθών ομάδων» ήταν άνεργες γυναίκες, οι μετανάστριες που δεν έχουν υπηκοότητα κράτους - μέλους της ΕΕ, οι γυναίκες με σταθερή δουλειά (υπάλληλοι δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ), άνδρες που έχουν επιμέλεια παιδιών ή είναι χήροι. Προτεραιότητα είχαν οι γυναίκες με το μικρότερο χρόνο απασχόλησης κατά τη διάρκεια της υποβολής της αίτησης, οι εργαζόμενες με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μερικής απασχόλησης), οι γυναίκες που έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το διπλάσιο του αφορολόγητου.

Τώρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων από τις 7 μέχρι τις 24 Οκτώβρη. Οι αιτήσεις γίνονται στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το «μπάλωμα» πάνω στο «μπάλωμα» είναι ότι, πλέον, έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση και οι άνεργες γυναίκες, οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια έλαβαν επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, οι μετανάστριες από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ και οι συμμετέχουσες σε πρόγραμμα κατάρτισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ